Karamell pite recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Tészta:
- 35 dkg liszt
- 15 dkg vaj
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csomag sütőpor
- 12 dkg porcukor
- kb. 1,5 dl tej
Krém:
- 15 dkg kristálycukor
- 1 dl víz
- 4 dl tej
- 4 púpos ek liszt
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg margarin
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Két részre osztjuk, majd 2 egyforma lapot sütünk belőle.
A krémhez a kristálycukrot karamellizáljuk, majd 1 dl forró vízzel felöntjük. Addig keverjük, míg teljesen feloldódik. A tejet a liszttel csomómentesre keverjük, majd a karamellel összefőzzük, és kihűtjük.
A margarint a porcukorral kikeverjük, majd a kihűlt karamellkrémmel habosra keverjük. A 2 tésztalap közé töltjük, de egy keveset hagyjunk a süti tetejére is. Végül darált dióval megszórjuk.
Másnapra nagyon finom puha lesz, akkor szeleteljük.
Olcsó, finom, próbáljátok ki!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.