Karamell pite recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 35 dkg liszt
- 15 dkg vaj
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csomag sütőpor
- 12 dkg porcukor
- kb. 1,5 dl tej
Krém:
- 15 dkg kristálycukor
- 1 dl víz
- 4 dl tej
- 4 púpos ek liszt
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg margarin
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Két részre osztjuk, majd 2 egyforma lapot sütünk belőle.
A krémhez a kristálycukrot karamellizáljuk, majd 1 dl forró vízzel felöntjük. Addig keverjük, míg teljesen feloldódik. A tejet a liszttel csomómentesre keverjük, majd a karamellel összefőzzük, és kihűtjük.
A margarint a porcukorral kikeverjük, majd a kihűlt karamellkrémmel habosra keverjük. A 2 tésztalap közé töltjük, de egy keveset hagyjunk a süti tetejére is. Végül darált dióval megszórjuk.
Másnapra nagyon finom puha lesz, akkor szeleteljük.
Olcsó, finom, próbáljátok ki!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »