Karácsonyi linzer recept

Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 1 tk sütőpor
- 20 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
Továbbá:
- 1 kis üveg házi meggydzsem
- 1 ek porcukor
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit: liszt, sütőpor, margarin, porcukor, vaníliás cukor, tojás sárgája alaposan összedolgozzuk. Lisztezett felületen kb. 4 mm vastagra elnyújtjuk.
Nagyobb virág formákat szúrunk ki, majd minden második közepét fenyőfa formával vágjuk ki. Sütőpapírral bélelt tepsibe pakoljuk.
Előmelegített sütőben 180 fokon 10 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük. Hagyjuk kihűlni.
Majd egy-egy teáskanál lekvárral összeragasztunk egy teli és egy lyukas virágot.
Porcukorral meghintve kínáljuk.
Tipp:
Nagyon finom, könnyen elkészíthető, sokáig eláll.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »