Karácsonyi kuglóf recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 2,5 dkg élesztő
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 2 cs vaníliás cukor
- 6d kg margarin
- 2,8 dl langyos tej
- 1 citrom
- 10 dkg tetszés szerinti aszalt gyümölcs
Elkészítése:
Futassuk fel az élesztőt a tejben, majd tegyük hozzá a tojás sárgáját, a cukrot, a vaníliás cukrot és a margarint. A liszthez keverjük hozzá a citrom héját, majd öntsük bele az élesztős keveréket. Ezután 10 percig dagasszuk a tésztát. Közben keverjük bele a tetszés szerinti aszalt gyümölcsöket.
Egy letakart konyharuha alatt 30 perc alatt a duplájára kelesztjük.
Miután megkelt, egy kikent kuglófformába rakjuk és megsütjük. Először 200 fokon 20 percig, majd 180 fokon 15 percig alsó-felső sütésen.
Tipp:
Én most aszalt szilvát raktam bele és a tetejére csoki forgácsot szórtam. :)
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »