Karácsonyi kuglóf recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 2,5 dkg élesztő
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája - 2 cs vaníliás cukor
- 6d kg margarin
- 2,8 dl langyos tej
- 1 citrom
- 10 dkg tetszés szerinti aszalt gyümölcs
Elkészítése:
Futassuk fel az élesztőt a tejben, majd tegyük hozzá a tojás sárgáját, a cukrot, a vaníliás cukrot és a margarint. A liszthez keverjük hozzá a citrom héját, majd öntsük bele az élesztős keveréket. Ezután 10 percig dagasszuk a tésztát. Közben keverjük bele a tetszés szerinti aszalt gyümölcsöket.
Egy letakart konyharuha alatt 30 perc alatt a duplájára kelesztjük.
Miután megkelt, egy kikent kuglófformába rakjuk és megsütjük. Először 200 fokon 20 percig, majd 180 fokon 15 percig alsó-felső sütésen.
Tipp:
Én most aszalt szilvát raktam bele és a tetejére csoki forgácsot szórtam. :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »


