Kapucíner szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához:
- 6 evőkanál liszt
- 1 csomag sütőpor
- 9 evőkanál cukor
- 2 evőkanál kakaó
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 dl olaj
- 1 evőkanál őrölt kávé
A krémhez:
- 20 dkg porcukor
- 1 evőkanál kakaó
- 2 csomag tejszínes pudingpor
- 1 evőkanál őrölt kávé
- 25 dkg margarin
- 6 dl tej
Elkészítése:
Kikeverjük a tojássárgáját cukorral. Óvatosan belecsurgatjuk az olajat folyamatos kevergetés mellett. Hozzáadjuk a lisztet, a kakaót, a kávét, a sütőport, végül a felvert tojásfehérjét.
Kibélelt tepsibe tesszük a masszát. 200 fokra előmelegített sütőben megsütjük körülbelül 35 perc alatt. Tűpróbát végzünk. Megfőzzük a pudingport tejben. Habosra keverjük a margarint porcukorral. Hozzáadjuk a pudinghoz, ha már kihűlt.
Elfelezzük a krémet. Rákenjük az egyik részt a felezett piskótára, a másikba pedig keverünk még kakaót és őrölt kávét. Ez utóbbi kerül a sütemény tetejére. Reszelt csokival díszítjük!!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »