Kapucíner szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához:
- 6 evőkanál liszt
- 1 csomag sütőpor
- 9 evőkanál cukor
- 2 evőkanál kakaó
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 dl olaj
- 1 evőkanál őrölt kávé
A krémhez:
- 20 dkg porcukor
- 1 evőkanál kakaó
- 2 csomag tejszínes pudingpor
- 1 evőkanál őrölt kávé
- 25 dkg margarin
- 6 dl tej
Elkészítése:
Kikeverjük a tojássárgáját cukorral. Óvatosan belecsurgatjuk az olajat folyamatos kevergetés mellett. Hozzáadjuk a lisztet, a kakaót, a kávét, a sütőport, végül a felvert tojásfehérjét.
Kibélelt tepsibe tesszük a masszát. 200 fokra előmelegített sütőben megsütjük körülbelül 35 perc alatt. Tűpróbát végzünk. Megfőzzük a pudingport tejben. Habosra keverjük a margarint porcukorral. Hozzáadjuk a pudinghoz, ha már kihűlt.
Elfelezzük a krémet. Rákenjük az egyik részt a felezett piskótára, a másikba pedig keverünk még kakaót és őrölt kávét. Ez utóbbi kerül a sütemény tetejére. Reszelt csokival díszítjük!!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »