Kakaós muffin recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 22 dkg liszt
- 4,5 dkg kakaópor
- 1 csomag sütőpor
- 1 mk. szódabikarbóna
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg cukor
- 1,2 dl olaj
- 2,4 dl tej
- csipetnyi só
Elkészítése:
A tojást elkevertem a tejjel, az olajjal és a cukorral. Egy másik tálban összekevertem a száraz hozzávalókat: lisztet, kakaót, sót, sütőport, szódabikarbónát. A tejes keverékhez öntöttem a liszteset, fakanállal összeforgattam, míg sima tésztát nem kaptam.
Egy muffin sütő horpadásaiba muffin papírokat tettem, egyenletesen belekanalaztam a tésztát, végül előmelegített, 180 fokos sütőben készre sütöttem.
Tűpróbával ellenőriztem, hogy a közepe is átsült-e.
Tipp:
Ez az az alaprecept, amit ezerféleképpen lehet variálni: citrommázzal bevonni a tetejét, bármilyen krémet rányomni, dekorcukorral megszórni, gesztenyemasszával tölteni, meggyel gazdagítani…
12 db lesz belőle.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »