Kakaós muffin recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 22 dkg liszt
- 4,5 dkg kakaópor
- 1 csomag sütőpor
- 1 mk. szódabikarbóna
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 15 dkg cukor
- 1,2 dl olaj
- 2,4 dl tej
- csipetnyi só
Elkészítése:
A tojást elkevertem a tejjel, az olajjal és a cukorral. Egy másik tálban összekevertem a száraz hozzávalókat: lisztet, kakaót, sót, sütőport, szódabikarbónát. A tejes keverékhez öntöttem a liszteset, fakanállal összeforgattam, míg sima tésztát nem kaptam.
Egy muffin sütő horpadásaiba muffin papírokat tettem, egyenletesen belekanalaztam a tésztát, végül előmelegített, 180 fokos sütőben készre sütöttem.
Tűpróbával ellenőriztem, hogy a közepe is átsült-e.
Tipp:
Ez az az alaprecept, amit ezerféleképpen lehet variálni: citrommázzal bevonni a tetejét, bármilyen krémet rányomni, dekorcukorral megszórni, gesztenyemasszával tölteni, meggyel gazdagítani…
12 db lesz belőle.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

