Kakaós máktorta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg liszt
- 5 dkg kakaópor
- 15 dkg cukor
- 5 dkg darált mák
- kb. 1 pohár víz
- 1 csomag sütőpor
- 5 dkg margarin
Elkészítése:
Egy nagyon egyszerű és gyors recept. A tojásokat összekeverem a cukorral, nem kell különválasztani, így jó habosra keverem, majd hozzáadom a többi hozzávalót. Először a liszt, majd a sütőpor, majd a mák, a kakaópor, a margarin. Annyi vizet öntök hozzá, hogy olyan legyen mint egy piskóta tészta. Amikor jól összekevertem az egészet, egy kivajazott kilisztezett kapcsos tortaformába öntöm és előmelegített 200 fokos sütőben sütöm. Körülbelül 20 percig sül, de tűpróbával ellenőrizzük! Porcukorral, vagy sárgabaracklekvárral tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A legjobb házias egytálételek – húsimádóknak és zöldségkedvelőknek
Amikor kevés az időd, de valami igazán laktatót szeretnél főzni, az egytálé
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »