Kakaós máktorta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 20 dkg liszt
- 5 dkg kakaópor
- 15 dkg cukor
- 5 dkg darált mák
- kb. 1 pohár víz
- 1 csomag sütőpor
- 5 dkg margarin
Elkészítése:
Egy nagyon egyszerű és gyors recept. A tojásokat összekeverem a cukorral, nem kell különválasztani, így jó habosra keverem, majd hozzáadom a többi hozzávalót. Először a liszt, majd a sütőpor, majd a mák, a kakaópor, a margarin. Annyi vizet öntök hozzá, hogy olyan legyen mint egy piskóta tészta. Amikor jól összekevertem az egészet, egy kivajazott kilisztezett kapcsos tortaformába öntöm és előmelegített 200 fokos sütőben sütöm. Körülbelül 20 percig sül, de tűpróbával ellenőrizzük! Porcukorral, vagy sárgabaracklekvárral tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

