Kakaós csiga recept
Hozzávalók:
- 1 dl tej
- fél kg liszt
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - fél csomag élesztő
- 10 dkg olvasztott margarin
- csipet só
- 5 dkg cukor
- reszelt citromhéj
Elkészítése:
Langyos tejben felfuttatjuk a az élesztőt. A többi hozzávalót egy tálban összegyúrjuk, majd hozzáadjuk az élesztőt is. Duplájára kelesztjük, majd kinyújtjuk és egy kevés zsiradékkal megkenjük.
Megszórjuk kakaóporral és cukorral, majd feltekerjük. Két ujjnyi szeleteket vágunk belőle és 180 fokos sütőben pirosodásig sütjük.
Tipp:
Akinek a tészta ismerős: igen, ez egy kürtős kalács recept, de én merészen gondoltam egyet és elkészítettem így, kakaós csigának. :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

