Kakaós csiga recept

Hozzávalók:
- 1 dl tej
- fél kg liszt
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- fél csomag élesztő
- 10 dkg olvasztott margarin
- csipet só
- 5 dkg cukor
- reszelt citromhéj
Elkészítése:
Langyos tejben felfuttatjuk a az élesztőt. A többi hozzávalót egy tálban összegyúrjuk, majd hozzáadjuk az élesztőt is. Duplájára kelesztjük, majd kinyújtjuk és egy kevés zsiradékkal megkenjük.
Megszórjuk kakaóporral és cukorral, majd feltekerjük. Két ujjnyi szeleteket vágunk belőle és 180 fokos sütőben pirosodásig sütjük.
Tipp:
Akinek a tészta ismerős: igen, ez egy kürtős kalács recept, de én merészen gondoltam egyet és elkészítettem így, kakaós csigának. :)
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mire jó egy konyhai pároló és hogyan használd? (x)
A konyhai pároló, mint konyhai eszköz talán nem tűnik nélkülözhetetlennek,
Tovább olvasom »
Mit kezdjünk a maradék sonkával? 7 ötlet hétfő estére
A húsvéti sonkából szinte mindig marad, és bár egy darabig még jólesik egy
Tovább olvasom »
5 töltött tojás, amitől leesik az állad – húsvéti klasszikus újragondolva
A húsvéti tojás nem csak dísz lehet – mutatunk öt isteni töltött tojás rece
Tovább olvasom »
12 sós vendégváró húsvétra – pogácsák és rágcsák a locsolóknak
Húsvétkor nemcsak a sonkás-tojásos reggeli kerül az asztalra, hanem az apró
Tovább olvasom »
Húsvéti édes sütemények, amik ünnepi hangulatot varázsolnak
A húsvéti asztalról nem hiányozhatnak az édes finomságok sem, hiszen ezek k
Tovább olvasom »
Ünnepi reggelik húsvétra – sonkás, tojásos, tormás finomságok egy helyen
A húsvéti reggeliknek különleges hangulata van: sonkaillat, friss torma, to
Tovább olvasom »