Judit epres kockája recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Lapokhoz:
- 15
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 30 dkg liszt
- 30 dkg porcukor
- 12 g sütőpor
- 3 ek víz
Krémhez:
- 2 zacskó epres pudingpor
- 1 liter tej
- 30 dkg vaj vagy margarin
- 20 dkg cukor
- 30 dkg friss eper
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból, a szokásos módon három lapot sütünk egy 30*40 cm-es tepsiben. 5 tojást szétválasztunk, majd a sárgákat a cukorral és 1 ek vízzel fehéredésig keverjük. A fehérjéket csipet sóval keményre felverjük. A habhoz adjuk a sárgákat és a lisztet, amibe belekevertünk előtte 4 g sütőport. A masszát a sütőpapíros tepsibe simítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben kb 15 percig sütjük. Langyosan lehúzzuk róla a papírt. A maradék alapanyagokból sütünk még két lapot. A három lap közül az egyiket kisebb darabokra tépkedjük.
A krémhez a tejben elkeverjük a pudingport, majd folyamatos keverés mellett besűrítjük. Még melegen hozzáadjuk a cukrot és addig keverjük, míg el nem olvad. A vajat vagy margarint alaposan kihabosítjuk, majd a pudingot is hozzáadjuk, majd utoljára a turmixolt epret dolgozzuk bele. A krémből kiveszünk annyit, amennyi elég lesz a felső lap bevonására, majd a maradékhoz hozzáadjuk a széttépkedett piskótát.
Az alsó lapra egyenletesen rákenjük a krémet, rátesszük a másik lapot. Egy sütőlemezt teszünk a tetejére, teszünk rá 2-3 kg cukrot vagy lisztet és egy éjszakára hűvös helyre tesszük.
Másnap a süti tetejét lekenjük a maradék krémmel és esetleg olvasztott csokit csorgathatunk rá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »