Judit epres kockája recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Lapokhoz:
- 15
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 30 dkg liszt
- 30 dkg porcukor
- 12 g sütőpor
- 3 ek víz
Krémhez:
- 2 zacskó epres pudingpor
- 1 liter tej
- 30 dkg vaj vagy margarin
- 20 dkg cukor
- 30 dkg friss eper
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból, a szokásos módon három lapot sütünk egy 30*40 cm-es tepsiben. 5 tojást szétválasztunk, majd a sárgákat a cukorral és 1 ek vízzel fehéredésig keverjük. A fehérjéket csipet sóval keményre felverjük. A habhoz adjuk a sárgákat és a lisztet, amibe belekevertünk előtte 4 g sütőport. A masszát a sütőpapíros tepsibe simítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben kb 15 percig sütjük. Langyosan lehúzzuk róla a papírt. A maradék alapanyagokból sütünk még két lapot. A három lap közül az egyiket kisebb darabokra tépkedjük.
A krémhez a tejben elkeverjük a pudingport, majd folyamatos keverés mellett besűrítjük. Még melegen hozzáadjuk a cukrot és addig keverjük, míg el nem olvad. A vajat vagy margarint alaposan kihabosítjuk, majd a pudingot is hozzáadjuk, majd utoljára a turmixolt epret dolgozzuk bele. A krémből kiveszünk annyit, amennyi elég lesz a felső lap bevonására, majd a maradékhoz hozzáadjuk a széttépkedett piskótát.
Az alsó lapra egyenletesen rákenjük a krémet, rátesszük a másik lapot. Egy sütőlemezt teszünk a tetejére, teszünk rá 2-3 kg cukrot vagy lisztet és egy éjszakára hűvös helyre tesszük.
Másnap a süti tetejét lekenjük a maradék krémmel és esetleg olvasztott csokit csorgathatunk rá.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »