Judit epres kockája recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Lapokhoz:
- 15
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 30 dkg liszt
- 30 dkg porcukor
- 12 g sütőpor
- 3 ek víz
Krémhez:
- 2 zacskó epres pudingpor
- 1 liter tej
- 30 dkg vaj vagy margarin
- 20 dkg cukor
- 30 dkg friss eper
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból, a szokásos módon három lapot sütünk egy 30*40 cm-es tepsiben. 5 tojást szétválasztunk, majd a sárgákat a cukorral és 1 ek vízzel fehéredésig keverjük. A fehérjéket csipet sóval keményre felverjük. A habhoz adjuk a sárgákat és a lisztet, amibe belekevertünk előtte 4 g sütőport. A masszát a sütőpapíros tepsibe simítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben kb 15 percig sütjük. Langyosan lehúzzuk róla a papírt. A maradék alapanyagokból sütünk még két lapot. A három lap közül az egyiket kisebb darabokra tépkedjük.
A krémhez a tejben elkeverjük a pudingport, majd folyamatos keverés mellett besűrítjük. Még melegen hozzáadjuk a cukrot és addig keverjük, míg el nem olvad. A vajat vagy margarint alaposan kihabosítjuk, majd a pudingot is hozzáadjuk, majd utoljára a turmixolt epret dolgozzuk bele. A krémből kiveszünk annyit, amennyi elég lesz a felső lap bevonására, majd a maradékhoz hozzáadjuk a széttépkedett piskótát.
Az alsó lapra egyenletesen rákenjük a krémet, rátesszük a másik lapot. Egy sütőlemezt teszünk a tetejére, teszünk rá 2-3 kg cukrot vagy lisztet és egy éjszakára hűvös helyre tesszük.
Másnap a süti tetejét lekenjük a maradék krémmel és esetleg olvasztott csokit csorgathatunk rá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Fűszeres, színes, laktató: próbáld ki Mexikó ízeit! (x)
A mexikói konyha világszerte óriási népszerűségnek örvend, nem véletlenül.
Tovább olvasom »
9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »