Joghurtos pite recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 3 kis dobozos natúr joghurt, vagy tejföl
- 30 dkg cukor
- 2 dl olaj
- 50 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 üveg kimagozott meggybefőtt
Elkészítése:
A tojást a joghurttal/tejföllel, a cukorral és az olajjal kézi robotgéppel simára keverjük, majd ehhez adjuk hozzá a lisztes sütőporos keveréket. Csomómentesre keverjük.
Egy közepes méretű, magasabb falú tepsit sütőpapírral kibélelünk, beleöntjük a tésztánkat, aminek a tetejét megszórjuk a lecsöpögtetett gyümölcsökkel.
Előmelegített sütőben 180-200 fokon 30 perc alatt aranybarnára sütjük.
Tipp:
Bármelyik kedvenc gyümölcsünkkel is elkészíthetjük.
A joghurtos pite kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 35 g
Zsír: 12 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »


