Isteni Isler recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 20 dkg finomliszt
- 15 dkg dió
- 20 dkg margarin
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 10 dkg porcukor
- 1 csipet só
A közepébe:
- 20 dkg lekvár/ dzsem
A tetejére:
- 20 dkg étcsokoládé
- 2 ek napraforgó olaj
Elkészítése:
A lisztet a darált dióval meg a cukorral elkeverjük, majd a margarint, a tojássárgáját, végül a pici sóval gyorsan összegyúrjuk.
Fóliába csomagoljuk, és hűtőbe tesszük pár órára.
Lisztezett deszkán kinyújtjuk 3-4 mm vastagságra, és pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, gáztepsi méretű.
Sütőpapírra tesszük, és szép lassan megsütjük. (Mivel nekem gázsütőm van, így fokot nem tudok mondani, de vigyázni kell, nehogy leégjen és ne süssük túl.)
Mikor kihűl, lekvárral összeragasztjuk.
Ét csokit gőz fölött megolvasztunk 2 evőkanál olajjal, és a tetejére kanalazzuk.
Tipp:
Házi lekvárral az Isteni, de ha nincs, jó a bolti is.
Ellenállhatatlan:)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »