Isteni Isler recept
Hozzávalók:
A tésztához:
- 20 dkg finomliszt
- 15 dkg dió
- 20 dkg margarin
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 10 dkg porcukor
- 1 csipet só
A közepébe:
- 20 dkg lekvár/ dzsem
A tetejére:
- 20 dkg étcsokoládé
- 2 ek napraforgó olaj
Elkészítése:
A lisztet a darált dióval meg a cukorral elkeverjük, majd a margarint, a tojássárgáját, végül a pici sóval gyorsan összegyúrjuk.
Fóliába csomagoljuk, és hűtőbe tesszük pár órára.
Lisztezett deszkán kinyújtjuk 3-4 mm vastagságra, és pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, gáztepsi méretű.
Sütőpapírra tesszük, és szép lassan megsütjük. (Mivel nekem gázsütőm van, így fokot nem tudok mondani, de vigyázni kell, nehogy leégjen és ne süssük túl.)
Mikor kihűl, lekvárral összeragasztjuk.
Ét csokit gőz fölött megolvasztunk 2 evőkanál olajjal, és a tetejére kanalazzuk.
Tipp:
Házi lekvárral az Isteni, de ha nincs, jó a bolti is.
Ellenállhatatlan:)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »


