Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Isler – A legfinomabb recept

Isler – A legfinomabb
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 30 dkg liszt
    • 20 dkg vaj vagy margarin
    • 10 dkg porcukor
    • 2-3 marék darált dió
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1-2 tk. anília kivonat vagy 1 csomag vaníliás cukor
    • csipet só

    Csokimáz:

    • 25-30 dkg jó minőségű étcsokoládé
    • Kókuszzsír vagy olaj

    Töltelék:

    • Bármilyen lekvár

    Elkészítése:

    A hűtőből kivett hideg vajat elmorzsolom a lisztben, hozzáadom a porcukrot, a diót, a vaníliát, a sót és a tojássárgákat. Szép, sima tésztává gyúrom nagyon gyors mozdulatokkal, hogy a vaj ne olvadjon meg a kezünktől, majd folpackba csomagolva 1 órára hűtőbe teszem pihenni.

    Addig előmelegítem a sütőt 175°C-ra, előkészítem a sütőpapírt és a pogácsaszaggatót, a karácsonyi formákat, kevés lisztet, lekvárt és tálcákat.

    Ha letelt az 1 óra, kiveszem a tésztát, akkora darabokra vágom, amekkorát épp nyújtunk, addig a többi hűtve maradjon tovább. 3-4 mm-re nyújtom a sütőpapíron, amit előzőleg nagyon picit kiliszteztem, majd kiszúrom a formákat, mindig páros szám legyen az adott mintából.

    Addig sütöm, amíg az alja leheletnyit világosbarna nem lesz, majd kiteszem őket tálcára és még frissen megkenem lekvárral. Amíg sül a következő adag, gőzfürdő felett megolvasztom a csokit, hogy jó folyékony legyen és hűtés után jó kemény, kókuszzsírt használok hozzá.

    Összeállítom a korongokat, rácsurgatom a folyékony csokit a tetejükre, ha kell kanállal rásegítek. 1 éjszakát hagyom állni és kész is az isteni isler.:)

    Tipp:

    Én házi baracklekvárt használtam, a tésztába vanília kivonatot tettem és a csokiba kókuszzsírt, az nagyon szépen megköt és fényes is lesz tőle a csoki.:) Ha a forró tésztára rátesszük a lekvárt, majd rátesszük a tetejét és másnapig hűvös helyen hagyjuk összeérni, akkor akár márthatjuk is a csokiba, nem fog szétesni. Nagyon egyszerű és isteni recept.:)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá