Isler recept
Hozzávalók:
- 50dkg liszt
- 25dkg porcukor
- 0.5 cs szalakáli
- 12.5dkg margarin
- 4db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája - 1 db citrom héja
- 1 kis doboz tejföl , vagy amennyit kíván
- 1 ü vegyesgyümölcs lekvár
- 10dkg étcsokoládé
- 2 cs vanília cukor
Elkészítése: A lisztet eldolgozom a margarinnal, majd hozzáadom a tojás sárgáját a szalalkálit, a 2 cs vanillincukrot és annyi tejfölt, hogy jól dolgozható legyen. Mikor kész a tészta kinyújtom kb 3mm vastagra, és kiszaggatom egy (kerek) pohárral, vagy pogácsa szaggatóval. Sütőpapírral bélelt tepsibe teszem a korongokat és szép világosra megsütöm. Ha kész kihűlt a korong összeragasztom a lekvárral, és megmártom az olvasztott csokoládéba. Én legalább egy napig hagyom puhulni. Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »

