Isler recept

Hozzávalók:
- 50dkg liszt
- 25dkg porcukor
- 0.5 cs szalakáli
- 12.5dkg margarin
- 4db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 1 db citrom héja
- 1 kis doboz tejföl , vagy amennyit kíván
- 1 ü vegyesgyümölcs lekvár
- 10dkg étcsokoládé
- 2 cs vanília cukor
Elkészítése: A lisztet eldolgozom a margarinnal, majd hozzáadom a tojás sárgáját a szalalkálit, a 2 cs vanillincukrot és annyi tejfölt, hogy jól dolgozható legyen. Mikor kész a tészta kinyújtom kb 3mm vastagra, és kiszaggatom egy (kerek) pohárral, vagy pogácsa szaggatóval. Sütőpapírral bélelt tepsibe teszem a korongokat és szép világosra megsütöm. Ha kész kihűlt a korong összeragasztom a lekvárral, és megmártom az olvasztott csokoládéba. Én legalább egy napig hagyom puhulni. Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »