Ischler aprósütemény recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 250 g liszt
- 250 g margarin
- 100 g porcukor
- 100 g darált dió
- 1 tk rum aroma
- 50 g lekvár
- 200 g étcsokoládé
Elkészítése:
A liszthez hozzáadjuk a darált diót, rumaromát és a porcukrot, majd a margarint és jól összegyúrjuk. Ha nem áll össze, tehetünk bele egy kis tejet is.
A tésztát fél ujjnyira kinyújtjuk, majd kis méretű tésztakiszúróval kiszaggatjuk. Sütőpapírral kibélelt tepsibe, magas hőfokon kisütjük a kapott formákat. Hamar megsül, kb 15 perc alatt.
Mikor még meleg, lekvárral összetapasztjuk és a gőz felett megolvasztott csokoládéba mártjuk. A tetejét, ízlés szerint díszíthetjük de önmagában is jól mutat.
Készíthetjük dió nélkül is, ilyenkor a dió mennyiségét liszttel pótoljuk. Ha kicsit lágyabb csokoládét szeretnénk a tetejére, akkor tehetünk a gőz felett olvasztott csokoládéba margarint.
Bármilyen lekvárral elkészíthetjük, ami van otthon, mindegyikkel nagyon finom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »