Intuitív boszi süti recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A mérőeszköz: egy nagyobb méretű, egyenes falú bögre kb. 3 dl
A tészta:
- 1,5 bögre liszt
- 1 bögre cukor
- 0,25 bögre kakaópor
- 1 tk szódabikarbóna
- 0,5 tk só
- 1 bögre víz
- 0,5 bögre olaj
- 1 evőkanál (nagyobb fajta) 10%-os (ez nagyon fontos) ecet
- 1 tk vanília aroma, vagy vaníliás cukor
Díszítéshez:
- kb. 0,5 bögre olvasztott margarin
- 0,5 bögre kókuszreszelék
- 0,5 bögre barna cukor
- 0,5 bögre mandula
- 3 ek sűrített tej
Elkészítése:
Gondosan keverd össze a lisztet, cukrot, kakaóport, szódabikarbónát, sót. Ezt követően öntsd hozzá a vizet, olajat, vanília aromát. A legszebb pillanat következik: a 10%-os étkezési ecetsav esszencia hozzáadása! Ez több mint kémia: maga a csoda!
Miután jól összekeverted egy tálban a hozzávalókat, érdemes pihentetni a tésztát. Sokkal levegősebb, könnyebb, finomabb lesz. Nagyon szép, ahogy „dolgozik” a tészta.
A megpihent tésztát gazdagíthatod csoki darabokkal, áfonyával, levendulával, chilivel, … ahogy kedved, aktuális lelkiállapotod tartja. Margarinnal kikent, kilisztezett, közepes méretű tepsibe öntsd, majd a 180 Cº-ra előmelegített sütőben süsd.
Amikor a tészta majdnem kész (tűpróba), akkor tedd a süti tetejére a díszítés hozzávalóit, a mandulás-kókuszos mixet. Ez könnyen ráéghet, érdemes figyelni.
Egy-két hasznos info:
A mandulát felválthatod: dióra, mogyoróra szeletelt mandulát szoktam használni, akár 10 dkg-t azonban, ha túl sok- megéghet a tetején.
Sűrített tejből én többet szoktam használni- így az elkészült sütinél olyan, mintha krémes lenne,
Kézzel terítsd a mandulás mixet- ettől lelket-szeretetet lehelsz az egészbe.
S a legfontosabb-amitől intuitív boszissá válik az egész: szívmelengető a készülődés, ha arra az emberre-barátaidra, családtagodra… gondolsz, akit ezzel a finomsággal vársz, így olyan hozzávalókkal gazdagíthatod, amit éppen a várt vendég érzése vált ki belőled!
Amikor a képen látható sütit készítettem, akkor a nővéremre hangolódva kandírozott hibiszkusz virágával tettem személyre szabottá.
Ebből a sütiből sok mindent ki lehet hozni, csak a fantáziád szab határt!
Remélem sok örömet szereztek szeretteiteknek!
Szeretettel: Zsóka
Tipp:
Az elkészítési idő részletesebben:
előkészítés: 12,5 perc
Pihentetés: rajtad műlik, akár 30 perc, Jó hír: ha nincs időd, nem kötelező
A sütés: max. 30 perc.
Hogy hány főre készül-ez relatív: ha nagyon ügyes vagy 1 fő/30 perc, egyébiránt a 6-10 főt vendégül láthatsz.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »