Intuitív boszi süti recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A mérőeszköz: egy nagyobb méretű, egyenes falú bögre kb. 3 dl
A tészta:
- 1,5 bögre liszt
- 1 bögre cukor
- 0,25 bögre kakaópor
- 1 tk szódabikarbóna
- 0,5 tk só
- 1 bögre víz
- 0,5 bögre olaj
- 1 evőkanál (nagyobb fajta) 10%-os (ez nagyon fontos) ecet
- 1 tk vanília aroma, vagy vaníliás cukor
Díszítéshez:
- kb. 0,5 bögre olvasztott margarin
- 0,5 bögre kókuszreszelék
- 0,5 bögre barna cukor
- 0,5 bögre mandula
- 3 ek sűrített tej
Elkészítése:
Gondosan keverd össze a lisztet, cukrot, kakaóport, szódabikarbónát, sót. Ezt követően öntsd hozzá a vizet, olajat, vanília aromát. A legszebb pillanat következik: a 10%-os étkezési ecetsav esszencia hozzáadása! Ez több mint kémia: maga a csoda!
Miután jól összekeverted egy tálban a hozzávalókat, érdemes pihentetni a tésztát. Sokkal levegősebb, könnyebb, finomabb lesz. Nagyon szép, ahogy „dolgozik” a tészta.
A megpihent tésztát gazdagíthatod csoki darabokkal, áfonyával, levendulával, chilivel, … ahogy kedved, aktuális lelkiállapotod tartja. Margarinnal kikent, kilisztezett, közepes méretű tepsibe öntsd, majd a 180 Cº-ra előmelegített sütőben süsd.
Amikor a tészta majdnem kész (tűpróba), akkor tedd a süti tetejére a díszítés hozzávalóit, a mandulás-kókuszos mixet. Ez könnyen ráéghet, érdemes figyelni.
Egy-két hasznos info:
A mandulát felválthatod: dióra, mogyoróra szeletelt mandulát szoktam használni, akár 10 dkg-t azonban, ha túl sok- megéghet a tetején.
Sűrített tejből én többet szoktam használni- így az elkészült sütinél olyan, mintha krémes lenne,
Kézzel terítsd a mandulás mixet- ettől lelket-szeretetet lehelsz az egészbe.
S a legfontosabb-amitől intuitív boszissá válik az egész: szívmelengető a készülődés, ha arra az emberre-barátaidra, családtagodra… gondolsz, akit ezzel a finomsággal vársz, így olyan hozzávalókkal gazdagíthatod, amit éppen a várt vendég érzése vált ki belőled!
Amikor a képen látható sütit készítettem, akkor a nővéremre hangolódva kandírozott hibiszkusz virágával tettem személyre szabottá.
Ebből a sütiből sok mindent ki lehet hozni, csak a fantáziád szab határt!
Remélem sok örömet szereztek szeretteiteknek!
Szeretettel: Zsóka
Tipp:
Az elkészítési idő részletesebben:
előkészítés: 12,5 perc
Pihentetés: rajtad műlik, akár 30 perc, Jó hír: ha nincs időd, nem kötelező
A sütés: max. 30 perc.
Hogy hány főre készül-ez relatív: ha nagyon ügyes vagy 1 fő/30 perc, egyébiránt a 6-10 főt vendégül láthatsz.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »
Könnyed köretek az ünnepi menühöz – 12 majonézmentes saláta
A karácsonyi ételek mellé sokszor jól esik egy friss, könnyű saláta, amely
Tovább olvasom »
Karácsonyi ünnepi menü: 12 kipróbált töltött hús recept
A karácsonyi asztalon mindig jól mutat egy szaftos, gazdagon töltött húsfél
Tovább olvasom »
Keksztekercs gyűjtemény – 12 klasszikus és különleges variáció egy helyen
Ha nincs kedved órákig nyújtani vagy sütőt melegíteni, akkor a keksztekercs
Tovább olvasom »
Zserbó új köntösben: 4 kreatív finomság, zserbó helyet (vagy mellé)
A zserbó ízvilága sokak kedvence, de nem mindig van idő vagy kedv elkészíte
Tovább olvasom »
A legjobb krémes és szeletes sütik karácsonyra – 25 kipróbált recept
A karácsonyi időszakban mindig jól jön néhány biztosan bevált vendégváró sü
Tovább olvasom »

