Intuitív boszi süti recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A mérőeszköz: egy nagyobb méretű, egyenes falú bögre kb. 3 dl
A tészta:
- 1,5 bögre liszt
- 1 bögre cukor
- 0,25 bögre kakaópor
- 1 tk szódabikarbóna
- 0,5 tk só
- 1 bögre víz
- 0,5 bögre olaj
- 1 evőkanál (nagyobb fajta) 10%-os (ez nagyon fontos) ecet
- 1 tk vanília aroma, vagy vaníliás cukor
Díszítéshez:
- kb. 0,5 bögre olvasztott margarin
- 0,5 bögre kókuszreszelék
- 0,5 bögre barna cukor
- 0,5 bögre mandula
- 3 ek sűrített tej
Elkészítése:
Gondosan keverd össze a lisztet, cukrot, kakaóport, szódabikarbónát, sót. Ezt követően öntsd hozzá a vizet, olajat, vanília aromát. A legszebb pillanat következik: a 10%-os étkezési ecetsav esszencia hozzáadása! Ez több mint kémia: maga a csoda!
Miután jól összekeverted egy tálban a hozzávalókat, érdemes pihentetni a tésztát. Sokkal levegősebb, könnyebb, finomabb lesz. Nagyon szép, ahogy „dolgozik” a tészta.
A megpihent tésztát gazdagíthatod csoki darabokkal, áfonyával, levendulával, chilivel, … ahogy kedved, aktuális lelkiállapotod tartja. Margarinnal kikent, kilisztezett, közepes méretű tepsibe öntsd, majd a 180 Cº-ra előmelegített sütőben süsd.
Amikor a tészta majdnem kész (tűpróba), akkor tedd a süti tetejére a díszítés hozzávalóit, a mandulás-kókuszos mixet. Ez könnyen ráéghet, érdemes figyelni.
Egy-két hasznos info:
A mandulát felválthatod: dióra, mogyoróra szeletelt mandulát szoktam használni, akár 10 dkg-t azonban, ha túl sok- megéghet a tetején.
Sűrített tejből én többet szoktam használni- így az elkészült sütinél olyan, mintha krémes lenne,
Kézzel terítsd a mandulás mixet- ettől lelket-szeretetet lehelsz az egészbe.
S a legfontosabb-amitől intuitív boszissá válik az egész: szívmelengető a készülődés, ha arra az emberre-barátaidra, családtagodra… gondolsz, akit ezzel a finomsággal vársz, így olyan hozzávalókkal gazdagíthatod, amit éppen a várt vendég érzése vált ki belőled!
Amikor a képen látható sütit készítettem, akkor a nővéremre hangolódva kandírozott hibiszkusz virágával tettem személyre szabottá.
Ebből a sütiből sok mindent ki lehet hozni, csak a fantáziád szab határt!
Remélem sok örömet szereztek szeretteiteknek!
Szeretettel: Zsóka
Tipp:
Az elkészítési idő részletesebben:
előkészítés: 12,5 perc
Pihentetés: rajtad műlik, akár 30 perc, Jó hír: ha nincs időd, nem kötelező
A sütés: max. 30 perc.
Hogy hány főre készül-ez relatív: ha nagyon ügyes vagy 1 fő/30 perc, egyébiránt a 6-10 főt vendégül láthatsz.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mire jó egy konyhai pároló és hogyan használd? (x)
A konyhai pároló, mint konyhai eszköz talán nem tűnik nélkülözhetetlennek,
Tovább olvasom »
Mit kezdjünk a maradék sonkával? 7 ötlet hétfő estére
A húsvéti sonkából szinte mindig marad, és bár egy darabig még jólesik egy
Tovább olvasom »
5 töltött tojás, amitől leesik az állad – húsvéti klasszikus újragondolva
A húsvéti tojás nem csak dísz lehet – mutatunk öt isteni töltött tojás rece
Tovább olvasom »
12 sós vendégváró húsvétra – pogácsák és rágcsák a locsolóknak
Húsvétkor nemcsak a sonkás-tojásos reggeli kerül az asztalra, hanem az apró
Tovább olvasom »
Húsvéti édes sütemények, amik ünnepi hangulatot varázsolnak
A húsvéti asztalról nem hiányozhatnak az édes finomságok sem, hiszen ezek k
Tovább olvasom »
Ünnepi reggelik húsvétra – sonkás, tojásos, tormás finomságok egy helyen
A húsvéti reggeliknek különleges hangulata van: sonkaillat, friss torma, to
Tovább olvasom »