Hópuszedli recept

Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg darált dió
- 20 dkg vaj
- 1 csomag vaníliás cukor
Továbbá:
- pár ek porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítése:
A liszthez adjuk hozzá a felkockázott, hideg vajat, és kezdjük el összemorzsolni.
Amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot és a darált diót, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát. (Elsőre túl száraznak tűnik, de szépen össze fog állni.)
Ezután formázzunk diónyi golyókat, majd helyezzük egymástól kicsit távolabb sütőpapírral bélelt tepsire.
Tegyük előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten süssük 10-15 perc alatt világos színűre. (Én légkeverés 160 fokon 10 percig sütöttem.)
A sütőből kivéve várjunk pár percet, majd forgassuk bele az előzőleg vaníliás cukorral összekevert porcukorba.
Ezután hagyjuk teljesen kihűlni, majd forgassuk megint bele a vaníliás-porcukorba.
Nagyon omlós aprósütemény, és a vaníliás-porcukortól különösen finom. Száraz, hűvös helyen hosszabb ideig eltartható, és finom omlós marad.
Tipp:
Ebből a mennyiségből 26 db puszedli lesz.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »