Hókifli szilvalekvárral töltve recept

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 1 nagy csipet só
- 25 dkg margarin
- 1,5 dl tejföl
- 0,5 kis üveg szilvalekvár
- 7-8 dkg porcukor
- 1 tasak vaníliás cukor
Elkészítése:
A lisztet egy tálba szitáljuk és elkeverjük benne a sót. A szoba hőmérsékletű margarint elmorzsoljuk a liszttel, majd belekanalazzuk a tejfölt. Alaposan összedolgozzuk.
Egy zacskóba vagy Folpackba csomagolva a hűtőben pihentetjük pár órát, de még jobb, ha egy egész éjszakát. A hűtőből kivéve átgyúrjuk. 2-3 mm vastagra kinyújtjuk.
Egy nagyobb méretű pogácsa szaggatóval (nálam 7,5 cm) kiszaggatjuk. Minden körre rakunk 1 kk sűrű szilvalekvárt. A tészta szélét ráhajtjuk és kiflit formázunk.
A hajtás részt alulra fordítva sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk. Előmelegített sütőben 180 fokon a középső bordamagasságon 12 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük. Még forrón a vaníliás porcukorban megforgatjuk.
Tipp:
Az elkészítési idő nem tartalmazza a pihentetési időt.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »