Hókifli szilvalekvárral töltve recept
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 1 nagy csipet só
- 25 dkg margarin
- 1,5 dl tejföl
- 0,5 kis üveg szilvalekvár
- 7-8 dkg porcukor
- 1 tasak vaníliás cukor
Elkészítése:
A lisztet egy tálba szitáljuk és elkeverjük benne a sót. A szoba hőmérsékletű margarint elmorzsoljuk a liszttel, majd belekanalazzuk a tejfölt. Alaposan összedolgozzuk.
Egy zacskóba vagy Folpackba csomagolva a hűtőben pihentetjük pár órát, de még jobb, ha egy egész éjszakát. A hűtőből kivéve átgyúrjuk. 2-3 mm vastagra kinyújtjuk.
Egy nagyobb méretű pogácsa szaggatóval (nálam 7,5 cm) kiszaggatjuk. Minden körre rakunk 1 kk sűrű szilvalekvárt. A tészta szélét ráhajtjuk és kiflit formázunk.
A hajtás részt alulra fordítva sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk. Előmelegített sütőben 180 fokon a középső bordamagasságon 12 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük. Még forrón a vaníliás porcukorban megforgatjuk.
Tipp:
Az elkészítési idő nem tartalmazza a pihentetési időt.