Hókifli szilvalekvárral töltve recept

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 1 nagy csipet só
- 25 dkg margarin
- 1,5 dl tejföl
- 0,5 kis üveg szilvalekvár
- 7-8 dkg porcukor
- 1 tasak vaníliás cukor
Elkészítése:
A lisztet egy tálba szitáljuk és elkeverjük benne a sót. A szoba hőmérsékletű margarint elmorzsoljuk a liszttel, majd belekanalazzuk a tejfölt. Alaposan összedolgozzuk.
Egy zacskóba vagy Folpackba csomagolva a hűtőben pihentetjük pár órát, de még jobb, ha egy egész éjszakát. A hűtőből kivéve átgyúrjuk. 2-3 mm vastagra kinyújtjuk.
Egy nagyobb méretű pogácsa szaggatóval (nálam 7,5 cm) kiszaggatjuk. Minden körre rakunk 1 kk sűrű szilvalekvárt. A tészta szélét ráhajtjuk és kiflit formázunk.
A hajtás részt alulra fordítva sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk. Előmelegített sütőben 180 fokon a középső bordamagasságon 12 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük. Még forrón a vaníliás porcukorban megforgatjuk.
Tipp:
Az elkészítési idő nem tartalmazza a pihentetési időt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »