Hédi kedvence recept
Hozzávalók:
A mézes lapokhoz:
- 10 dkg porcukor
- 2 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 dkg vaj
- 2 ek langyos méz
- 1 tk szódabikarbóna
- 1 ek tejföl
- 30 dkg finomliszt
Piskóta tekercshez:
- 8 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 16 dkg porcukor
- 16 dkg liszt
- 1 sütőpor
- 6 k víz
- 40 dkg házi meggylekvár
A krémhez:
- 2 csomag vanília ízű pudingpor
- 7 dl tej
- 30 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
Elkészítése:
Mézes lapok elkészítése:
A lapok hozzávalóit összegyúrjuk,két részre osztjuk és vajjal kent tepsi hátán két lapot sütünk egyenként. A tésztát megszurkáljuk, hogy ne púposodjon fel. Világosra sütjük.
A piskóta tekercs elkészítése:
Elkészítjük a piskóta masszát, megfelezzük és külön-külön megsütjük. Sütés után még melegen meggylekvárral megkenjük és feltekerjük. Ha kihűlt, kb. 1 centiméter szeletekre vágjuk.
A krém elkészítése:
2 csomag vaníliapudingot megfőzünk 7 dl tejben a a cukrokkal, majd kihűtjük.
A vajat kihabosítjuk és összekeverjük a pudinggal.
Összeállítás:
Az egyik mézes-lapot megkenjük a krém felével, majd vízszintes sorokban, szorosan rárakjuk a felszeletelt tekercseket, erre jön a krém másik fele. Végül befedjük a másik tésztalappal.
Porcukorral meghintve tálaljuk. A süteményt a tekercsekre merőlegesen szeleteljük.
Tepsi méretek:
A mézes lapokat 23×30 cm-es tepsi hátoldalán sütöttem.
A piskótatekercseket 30 ×35 cm-es sütőpapírral fedett tepsiben sütöttem.