Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hédi kedvence recept

Hédi kedvence
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A mézes lapokhoz:

    • 10 dkg porcukor
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 dkg vaj
    • 2 ek langyos méz
    • 1 tk szódabikarbóna
    • 1 ek tejföl
    • 30 dkg finomliszt

    Piskóta tekercshez:

    • 8 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 16 dkg porcukor
    • 16 dkg liszt
    • 1 sütőpor
    • 6 k víz
    • 40 dkg házi meggylekvár

    A krémhez:

    • 2 csomag vanília ízű pudingpor
    • 7 dl tej
    • 30 dkg vaj
    • 20 dkg porcukor
    • 2 csomag vaníliás cukor

    Elkészítése:

    Mézes lapok elkészítése:

    A lapok hozzávalóit összegyúrjuk,két részre osztjuk és vajjal kent tepsi hátán két lapot sütünk egyenként. A tésztát megszurkáljuk, hogy ne púposodjon fel. Világosra sütjük.

    A piskóta tekercs elkészítése:

    Elkészítjük a piskóta masszát, megfelezzük és külön-külön megsütjük. Sütés után még melegen meggylekvárral megkenjük és feltekerjük. Ha kihűlt, kb. 1 centiméter szeletekre vágjuk.

    A krém elkészítése:

    2 csomag vaníliapudingot megfőzünk 7 dl tejben a a cukrokkal, majd kihűtjük.

    A vajat kihabosítjuk és összekeverjük a pudinggal.

    Összeállítás:

    Az egyik mézes-lapot megkenjük a krém felével, majd vízszintes sorokban, szorosan rárakjuk a felszeletelt tekercseket, erre jön a krém másik fele. Végül befedjük a másik tésztalappal.

    Porcukorral meghintve tálaljuk. A süteményt a tekercsekre merőlegesen szeleteljük.

    Tepsi méretek:

    A mézes lapokat 23×30 cm-es tepsi hátoldalán sütöttem.

    A piskótatekercseket 30 ×35 cm-es sütőpapírral fedett tepsiben sütöttem.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá