Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hattyúk(Kókuszkrémes-tejszínhabos) recept

Hattyúk(Kókuszkrémes-tejszínhabos)
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 1 dl víz
    • 10 dkg vaj
    • 10 dkg liszt
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 csipet só

    Krémhez:

    • 3 dl habtejszín (ehhez ízlés szerint cukor)
    • 1 csomag kókuszos pudingpor (ennek elkészítéséhez 1/2 l tej és 2-3 ek cukor)

    Elkészítése:

    A vizet felforraljuk, beletesszük a vajat és a sót, amikor a vaj elolvadt, hozzáadjuk a lisztet, és addig kavarjuk, amíg elválik az edény falától. Még melegen belekavarunk egy tojást, majd hagyjuk kihűlni. Ekkor egyenként hozzáadjuk a többi tojást, mindegyikkel addig kavarjuk, amíg teljesen felveszi a tojást.

    Csillagcsöves nyomózsákból sütőpapírra elnyújtott szív alakú, vagy egyik végén kissé elszélesedő ovális formát nyomunk (7-8 cm hosszú és 4 cm széles) egymástól megfelelő távolságra, mert megnőnek. Előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük, az ajtót nem nyitogatjuk.

    A maradék tésztából a legkisebb formával kérdőjeleket nyomunk a sütőpapírra, majd ezt is megsütjük, ez lesz a fej. Vigyázzunk ez gyorsabban sül (10-15 perc).

    Amikor a tészta kihűlt, éles késsel levágjuk a tetejét, majd hosszában középen ollóval félbevágjuk, ez lesz a két szárnya.

    Kemény habbá verjük a tejszínt.Elkészítjük a pudingot és amikor kihűlt bele keverünk 3-4 ek tejszínhabot. Külön-külön nyomózsákba töltjük. Először a krémet nyomjuk rá aztán a habot.

    A sütibe nyomjuk, beleállítjuk a fejet, majd ráhelyezzük a szárnyakat.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá