Hatlapos krémes recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg liszt
- 8 dkg margarin (kemény)
- 10 dkg porcukor
- 2 dl tej
- 1 csomag szalalkáli
Krém:
- 1 l tej
- 35 dkg cukor
- 6 púpozott ek liszt
- 5 dkg margarin
- 2 csomag vaníliás cukor
- 4 ek kakaópor (cukrozatlan)
Tetejére:
- 5 dkg margarin (olvasztott)
- porcukor
Elkészítése:
Elkészítés: (Tepsi mérete: 30×33 cm)
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd hozzáadjuk a porcukrot, és hozzáöntjük a tejben elkevert szalalkálit. Jól összegyúrjuk, hogy egy rugalmas tésztát kapjunk.
Hat egyenlő részre osztjuk a tésztát, és hat cipót gyúrunk.
Egyenként tepsi nagyságúra (30 x 33 cm) kinyújtjuk a cipókat és a sütőpapírral bélelt tepsi hátulján egyesével megsütjük a tésztát. (Villával sütés előtt szurkáljuk meg jól, hogy ne nagyon hólyagosodjon fel a tészta sütés közben.)
Kb. 190 fokon 7-9 perc alatt megsül. (Vigyázzunk, mert hamar megsül.)
Ha kisütöttük a tésztalapokat, akkor elkészítjük a krémet.
Krém készítése:
Egy tálba beleöntjük a cukrot, a vaníliás cukrot, a lisztet és a kakaóport, majd a végén hozzáöntjük a 2 dl tejet. Jól összekeverjük.
A maradék tejet (8 dl) felteszünk forrni. Mikor már langyos a tej, akkor beleöntjük a kakaós masszát, és folytonos kevergetéssel sűrűre főzzük. A tűzhelyről félrehúzzuk, és még a forró krémbe belekeverjük a 5 dkg margarint.
A még meleg (de nem forró) krémmel megkenjük a lapokat. (Legfelsőt nem kell.)
Hagyjuk puhulni (nekem kb. 3-4 óra alatt megpuhult), majd a tetejét lekenjük olvasztott margarinnal, mikor a margarin már megszáradt akkor megszórjuk porcukorral.
Tálalás előtt téglalap alakúra felvágjuk. Hűtőben tároljuk.
A hatlapos krémes kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 39 g
Zsír: 8 g