Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hatlapos krémes recept

Hatlapos krémes
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 50 dkg liszt
    • 8 dkg margarin (kemény)
    • 10 dkg porcukor
    • 2 dl tej
    • 1 csomag szalalkáli

    Krém:

    • 1 l tej
    • 35 dkg cukor
    • 6 púpozott ek liszt
    • 5 dkg margarin
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 4 ek kakaópor (cukrozatlan)

    Tetejére:

    • 5 dkg margarin (olvasztott)
    • porcukor

    Elkészítése:

    Elkészítés: (Tepsi mérete: 30×33 cm)

    A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd hozzáadjuk a porcukrot, és hozzáöntjük a tejben elkevert szalalkálit. Jól összegyúrjuk, hogy egy rugalmas tésztát kapjunk.

    Hat egyenlő részre osztjuk a tésztát, és hat cipót gyúrunk.

    Egyenként tepsi nagyságúra (30 x 33 cm) kinyújtjuk a cipókat és a sütőpapírral bélelt tepsi hátulján egyesével megsütjük a tésztát. (Villával sütés előtt szurkáljuk meg jól, hogy ne nagyon hólyagosodjon fel a tészta sütés közben.)

    Kb. 190 fokon 7-9 perc alatt megsül. (Vigyázzunk, mert hamar megsül.)

    Ha kisütöttük a tésztalapokat, akkor elkészítjük a krémet.

    Krém készítése:

    Egy tálba beleöntjük a cukrot, a vaníliás cukrot, a lisztet és a kakaóport, majd a végén hozzáöntjük a 2 dl tejet. Jól összekeverjük.

    A maradék tejet (8 dl) felteszünk forrni. Mikor már langyos a tej, akkor beleöntjük a kakaós masszát, és folytonos kevergetéssel sűrűre főzzük. A tűzhelyről félrehúzzuk, és még a forró krémbe belekeverjük a 5 dkg margarint.

    A még meleg (de nem forró) krémmel megkenjük a lapokat. (Legfelsőt nem kell.)

    Hagyjuk puhulni (nekem kb. 3-4 óra alatt megpuhult), majd a tetejét lekenjük olvasztott margarinnal, mikor a margarin már megszáradt akkor megszórjuk porcukorral.

    Tálalás előtt téglalap alakúra felvágjuk. Hűtőben tároljuk.

    A hatlapos krémes kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 244 kcal
    Fehérje: 4 g
    Szénhidrát: 39 g
    Zsír: 8 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá