Hatlapos recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 60 dkg liszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg zsír
- 2 dkg szalalkáli
- 3 dl tej
- 5 dkg cukor
Töltelék:
- 30 dkg cukor
- 1 l tej
- 5 dkg kakaópor
- 6 púpozott ek liszt
- 1 dl fekete kávé
- 25 dkg vaj
Elkészítése:
A krém készítésével kezdünk.
Töltelék készítése:
A cukrot száraz edényben lassú tűzön elkezdjük karamellizálni. Felöntjük tejjel (óvatosan, mert a karamell összeugrik!) és addig melegítjük, amíg a karamell teljesen elolvad a tejben. Ekkor hozzáadjuk a kávét, a kakaóport és a lisztet. Csomómentesre keverjük és sűrűre főzzük. Levesszük a tűzről, de még melegen hozzáadjuk a vajat és kézi robotgéppel jól elkeverjük benne. Hagyjuk a krémet kihűlni.
Tészta készítése:
A sütőt melegítsük elő 180 fokra. A lisztben elkeverjük a szalalkálit, majd elmorzsoljuk a zsírral. Hozzáadjuk a cukrot, a tojásokat, végül a tejet. Alaposan összegyúrjuk. A tésztát 6 egyenlő részre osztjuk. Mindegyik tésztagombócot sütőlemez nagyságúra nyújtjuk és a sütőlemez hátlapján néhány perc alatt megsütjük.
A megsült lapot deszkára tesszük és még melegen megkenjük krémmel. Kinyújtjuk a következő lapot, azt is megsütjük, majd megkenjük. Így folytatjuk, amíg el nem fogy minden. A tetejét 1 kisült tésztalappal zárjuk. Hideg helyen hagyjuk néhány órát pihenni, majd szeleteljük és porcukorral meghintve tálaljuk.
Tipp:
Ha melegen töltjük meg a lapokat, akkor a süteményünk azonnal puha lesz, és ha megdermed a krém fogyasztható is. Csak arra figyeljünk, hogy a meleg krémbe tett vajat addig verjük robotgéppel, míg teljesen el nem tűnik, nehogy a meleg miatt kicsapódjon (ez 2-3 perc).
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »