Hatlapos recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 60 dkg liszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg zsír
- 2 dkg szalalkáli
- 3 dl tej
- 5 dkg cukor
Töltelék:
- 30 dkg cukor
- 1 l tej
- 5 dkg kakaópor
- 6 púpozott ek liszt
- 1 dl fekete kávé
- 25 dkg vaj
Elkészítése:
A krém készítésével kezdünk.
Töltelék készítése:
A cukrot száraz edényben lassú tűzön elkezdjük karamellizálni. Felöntjük tejjel (óvatosan, mert a karamell összeugrik!) és addig melegítjük, amíg a karamell teljesen elolvad a tejben. Ekkor hozzáadjuk a kávét, a kakaóport és a lisztet. Csomómentesre keverjük és sűrűre főzzük. Levesszük a tűzről, de még melegen hozzáadjuk a vajat és kézi robotgéppel jól elkeverjük benne. Hagyjuk a krémet kihűlni.
Tészta készítése:
A sütőt melegítsük elő 180 fokra. A lisztben elkeverjük a szalalkálit, majd elmorzsoljuk a zsírral. Hozzáadjuk a cukrot, a tojásokat, végül a tejet. Alaposan összegyúrjuk. A tésztát 6 egyenlő részre osztjuk. Mindegyik tésztagombócot sütőlemez nagyságúra nyújtjuk és a sütőlemez hátlapján néhány perc alatt megsütjük.
A megsült lapot deszkára tesszük és még melegen megkenjük krémmel. Kinyújtjuk a következő lapot, azt is megsütjük, majd megkenjük. Így folytatjuk, amíg el nem fogy minden. A tetejét 1 kisült tésztalappal zárjuk. Hideg helyen hagyjuk néhány órát pihenni, majd szeleteljük és porcukorral meghintve tálaljuk.
Tipp:
Ha melegen töltjük meg a lapokat, akkor a süteményünk azonnal puha lesz, és ha megdermed a krém fogyasztható is. Csak arra figyeljünk, hogy a meleg krémbe tett vajat addig verjük robotgéppel, míg teljesen el nem tűnik, nehogy a meleg miatt kicsapódjon (ez 2-3 perc).
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »