Hanklis recept
Elkészítése:
1,5 dl tejben felfuttattam az élesztőt (1 teáskanál cukrot is tettem bele). A lisztet egy tálba szitáltam és belekevertem a sót, majd a tojás sárgát is hozzáadva az élesztős tejjel összeállítottam a tésztát. Még kb fél dl tej kellett hozzá, az olvasztott vajat pedig több részletben dolgoztam bele. Szép rugalmas, nem túl puha tésztám lett, amit letakarva langyos helyen duplájára kelesztettem.
Utána ujjnyi vastagra kinyújtottam és egy zsírral kikent 30*35 cm-es tepsibe tettem. 180 fokra előmelegített sütőbe toltam, és alsó-felső lángon kb 20 percig elősütöttem. Akkor kivettem és kiraktam a tészta tetejét szilvával. Nekem úgy lett ki az 1 kg szilva, hogy fele fagyasztott magozott szilva volt, fele pedig lecsöpögtetett befőtt. A tejfölbe 2 evőkanál porcukrot és egy egész tojást elkevertem és ráöntöttem a szilva tetejére.
Visszatettem a sütőbe és addig sütöttem, míg a tejföl megkocsonyásodott rajta(nálam kb 25 perc). Nem szabad túlsütni, kiszárítani. Tálaláskor megszórhatjuk porcukorral.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

