Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hanklis recept

Hanklis
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 40 dkg liszt
    • csipet só
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 6 dkg vaj
    • 1,5 dkg élesztő
    • 2 dl langyos tej

    Töltelék:

    • 1 kg magvaváló szilva
    • 2 dl tejföl
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • porcukor

    Elkészítése:

    1,5 dl tejben felfuttattam az élesztőt (1 teáskanál cukrot is tettem bele). A lisztet egy tálba szitáltam és belekevertem a sót, majd a tojás sárgát is hozzáadva az élesztős tejjel összeállítottam a tésztát. Még kb fél dl tej kellett hozzá, az olvasztott vajat pedig több részletben dolgoztam bele. Szép rugalmas, nem túl puha tésztám lett, amit letakarva langyos helyen duplájára kelesztettem.

    Utána ujjnyi vastagra kinyújtottam és egy zsírral kikent 30*35 cm-es tepsibe tettem. 180 fokra előmelegített sütőbe toltam, és alsó-felső lángon kb 20 percig elősütöttem. Akkor kivettem és kiraktam a tészta tetejét szilvával. Nekem úgy lett ki az 1 kg szilva, hogy fele fagyasztott magozott szilva volt, fele pedig lecsöpögtetett befőtt. A tejfölbe 2 evőkanál porcukrot és egy egész tojást elkevertem és ráöntöttem a szilva tetejére.

    Visszatettem a sütőbe és addig sütöttem, míg a tejföl megkocsonyásodott rajta(nálam kb 25 perc). Nem szabad túlsütni, kiszárítani. Tálaláskor megszórhatjuk porcukorral.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá