Hamis Montenegró szelet recept

Hozzávalók:
A piskótához:
- 6 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 ek gyümölcscukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- csipetnyi só
- 4 ek étolaj
- 6 ek liszt
- 1 csomag sütőpor
- 3 ek kakaópor
A cukorsziruphoz:
- 10 ek víz
- 4 lapos ek gyümölcscukor
- 2 ek citromlé
- 1/2 citrom reszelt héja
A krémhez:
- 2 csomag puding
- 5 lapos ek gyümölcscukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 5 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csipetnyi só
- 1,2 l tej
- 2 púpos ek liszt
A csokoládébevonathoz:
- 15 dkg diétás étcsokoládé
- 3 ek olaj
Elkészítés:
A piskótához habosra keverjük a tojásokat a gyümölcscukorral és a vaníliával, majd hozzáadjuk az étolajat, a lisztet, a sütőport és a kakaót.
A masszát beleöntjük asütőpapírral bélelt 32×25 cm-s tepsibe, és 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 10 percig (tűpróbáig) sütjük.
Amíg a tészta sül, elkészítjük a cukorszirupot.
A vizet a gyümölcscukorral, a citromlével és a reszelt citromhéjjal, kb 5 percig forraljuk. Ha elkészült a piskótánk, a meleg tésztán, egy ecset segítségével eloszlatjuk a még meleg szirupot, és félretesszük hűlni.
A krémhez a tejből, a pudingporból, a tojássárgájából, a lisztből és a gyümölcscukorból sűrű pudingot főzünk, közben a tojásfehérjét kemény habbá verjük és hozzá keverjük a forró krémhez, majd kihűtjük.
Hűlés közben néhányszor megkeverjük, nehogy összeálljon.
A krémet rákenjük a piskótára, majd a gőz fölött felolvassuk az étcsokoládét az étolajjal és a krém tetejére egyenletesen szétoszlatjuk.
Egy éjszakára hűtőbe tesszük és hűtve tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »