Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hamis Montenegró szelet recept

Hamis Montenegró szelet
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    A piskótához:

    • 6 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 ek gyümölcscukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • csipetnyi só
    • 4 ek étolaj
    • 6 ek liszt
    • 1 csomag sütőpor
    • 3 ek kakaópor

    A cukorsziruphoz:

    • 10 ek víz
    • 4 lapos ek gyümölcscukor
    • 2 ek citromlé
    • 1/2 citrom reszelt héja

    A krémhez:

    • 2 csomag puding
    • 5 lapos ek gyümölcscukor
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 5 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • csipetnyi só
    • 1,2 l tej
    • 2 púpos ek liszt

    A csokoládébevonathoz:

    • 15 dkg diétás étcsokoládé
    • 3 ek olaj

    Elkészítés:

    A piskótához habosra keverjük a tojásokat a gyümölcscukorral és a vaníliával, majd hozzáadjuk az étolajat, a lisztet, a sütőport és a kakaót.

    A masszát beleöntjük asütőpapírral bélelt 32×25 cm-s tepsibe, és 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 10 percig (tűpróbáig) sütjük.

    Amíg a tészta sül, elkészítjük a cukorszirupot.

    A vizet a gyümölcscukorral, a citromlével és a reszelt citromhéjjal, kb 5 percig forraljuk. Ha elkészült a piskótánk, a meleg tésztán, egy ecset segítségével eloszlatjuk a még meleg szirupot, és félretesszük hűlni.

    A krémhez a tejből, a pudingporból, a tojássárgájából, a lisztből és a gyümölcscukorból sűrű pudingot főzünk, közben a tojásfehérjét kemény habbá verjük és hozzá keverjük a forró krémhez, majd kihűtjük.

    Hűlés közben néhányszor megkeverjük, nehogy összeálljon.

    A krémet rákenjük a piskótára, majd a gőz fölött felolvassuk az étcsokoládét az étolajjal és a krém tetejére egyenletesen szétoszlatjuk.

    Egy éjszakára hűtőbe tesszük és hűtve tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá