Hamis krémes recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 40 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 10 dkg margarin
- 7 evőkanál tej
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- fél csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- csipet só
Töltelékhez:
- 5 dl tej
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 20 dkg cukor
- 500 gramm tejföl
- 1 citrom leve
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 2 cipót készítünk és fél órára hűtőbe tesszük.
Közben tejet pudingporral, cukorral sűrűre főzzük. Ha kihűlt hozzákeverjük a tejfölt és a citrom levét.
A tészta egyik felét kinyújtjuk,kikent, lisztezett / vagy sütőpapíros/ tepsibe tesszük. Megkenjük a krémmel, rátesszük a másik kinyújtott lapot. Villával megszurkáljuk a tetejét. Előmelegített sütőben közepes lángon sütjük. Sütőfüggő. Nekem gázsütőben 30 perc volt. Sütés után porcukorral megszórjuk.
Tipp:
Délelőtt sütöttem,délután már ehető. :) Bár nehéz kivárni,de jó,ha teljesen kihűl. :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »