Hamis krémes recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Tésztához:
- 40 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 10 dkg margarin
- 7 evőkanál tej
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- fél csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- csipet só
Töltelékhez:
- 5 dl tej
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 20 dkg cukor
- 500 gramm tejföl
- 1 citrom leve
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 2 cipót készítünk és fél órára hűtőbe tesszük.
Közben tejet pudingporral, cukorral sűrűre főzzük. Ha kihűlt hozzákeverjük a tejfölt és a citrom levét.
A tészta egyik felét kinyújtjuk,kikent, lisztezett / vagy sütőpapíros/ tepsibe tesszük. Megkenjük a krémmel, rátesszük a másik kinyújtott lapot. Villával megszurkáljuk a tetejét. Előmelegített sütőben közepes lángon sütjük. Sütőfüggő. Nekem gázsütőben 30 perc volt. Sütés után porcukorral megszórjuk.
Tipp:
Délelőtt sütöttem,délután már ehető. :) Bár nehéz kivárni,de jó,ha teljesen kihűl. :)
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.