Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hamis krémes recept

Hamis  krémes
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 40 dkg liszt
    • 15 dkg cukor
    • 10 dkg margarin
    • 7 evőkanál tej
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • fél csomag sütőpor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1 citrom reszelt héja
    • csipet só

    Töltelékhez:

    • 5 dl tej
    • 2 csomag vaníliás pudingpor
    • 20 dkg cukor
    • 500 gramm tejföl
    • 1 citrom leve

    Elkészítése:
    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 2 cipót készítünk és fél órára hűtőbe tesszük.
    Közben tejet pudingporral, cukorral sűrűre főzzük. Ha kihűlt hozzákeverjük a tejfölt és a citrom levét.
    A tészta egyik felét kinyújtjuk,kikent, lisztezett / vagy sütőpapíros/ tepsibe tesszük. Megkenjük a krémmel, rátesszük a másik kinyújtott lapot. Villával megszurkáljuk a tetejét. Előmelegített sütőben közepes lángon sütjük. Sütőfüggő. Nekem gázsütőben 30 perc volt. Sütés után porcukorral megszórjuk.

    Tipp:

    Délelőtt sütöttem,délután már ehető. :) Bár nehéz kivárni,de jó,ha teljesen kihűl. :)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá