Hamis hájas recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 csomag bolti leveles tészta vagy házilag készített
Töltelékek:
- bármilyen lekvár megfelel és vagy dió
Nálam:
Zöld töltelék:
- zöldparadicsom lekvár
- dió
Piros töltelék:
- piros paradicsomlekvár
Fehér:
- kókuszreszelék
- 1 tk porcukor
- kevés tej
- ha szükséges, 3-4 kk natúr joghurt (épp, hogy krémes legyen)
Elkészítése:
A tésztát kinyújtjuk 3 mm vastagságúra, lisztezett deszkán. Kb tenyérnyi darabokat vágunk, melyeknek a közepére, hosszában tölteléket teszünk, majd félbe hajtjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsiben aranybarnára sütjük.
Kiszedve a tepsiből, még melegen meghintjük bőven porcukorral.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

