Hájas tészta recept
Hozzávalók:
- 40 dkg sertésháj
- 50 dkg liszt
- só, kevés rum, kevés ecet
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
Elkészítése:
A hideg hájról letisztítjuk a hártyát, majd húsdarálón ledaráljuk, 10 dkg liszttel összedolgozzuk, és téglalap alakúra formázva jól lehűtjük.
A megmaradt lisztből a tojássárgájával rummal, ecettel, gyengén sózott vízzel jól kidolgozott rétes keménységű tésztát készítünk, és cipóba formázva, bevagdosva, 1/2 óráig pihentetjük.
Kinyújtjuk, a hideg hájat beburkoljuk vele és hűtőben 20 percig pihentetjük. Majd 2 szimpla, 2 dupla hajtogatással hajtjuk be, minden hajtogatás után 15-20 percig hideg helyen pihentetjük.
Az utolsó hajtogatás után kinyújtjuk, négyzetekre vágjuk, közepére lekvárt vagy dió tölteléket teszünk, és összehajtjuk. Előmelegített sütőben (180 fok) megsütjük, porcukorral meghintjük és tálaljuk.
Diós töltelék:
5 tojás fehérjét habbá verünk 30 dkg porcukorral és 25 dkg darált dióval.