Hagyományos linzervirág recept
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 1 tk sütőpor
- 20 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
Továbbá:
- Fél kis üveg sárgabaracklekvár
- 1 ek porcukor
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit: liszt, sütőpor, margarin, porcukor, vaníliás cukor, tojás sárgája alaposan összedolgozzuk.
Erősen lisztezett felületen kb. 4 mm vastagra elnyújtjuk.
Egy tömör és egy lyukas linzerformával kiszaggatjuk a sütiket.
Sütőpapírral bélelt tepsibe pakoljuk.
Előmelegített sütőben 180 fokon 8 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
Hagyjuk kihűlni.
Majd egy-egy teáskanál lekvárral összeragasztunk egy teli és egy lyukas virágot.
Porcukorral meghintve kínáljuk.
Tipp:
Ez az az aprósütemény, ami nem hiányozhat egyetlen ünnep alkalmával sem az étlapról. Nagyon egyszerűen, kevés alapanyagból összeállítható, tartós sütike.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

