Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Habos almás recept

Habos almás
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 500 g rétesliszt
    • 25 dkg vaj
    • 15 dkg kristálycukor
    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 csomag sütőpor
    • 1 kg alma
    • fahéjas cukor (ízlés szerint)

    Elkészítése:

    A lisztet összekeverjük a sütőporral. Hozzáadjuk a szoba hőmérsékletű vajat és a tojások sárgáját. Elkeverjük az alapanyagokat, és tésztát gyúrunk belőle. A készre gyúrt tésztából elveszünk kb. az 1/3-át, és betesszük a hűtőszekrénybe. A tepsit (33×33 cm) kivajazzuk, kilisztezzük, és a maradék tésztát a tepsi aljába nyomkodjuk úgy, hogy megközelítőleg egyforma vastag legyen. Az almás tölteléknek csak most álljunk neki, mikor már a tészta a tepsiben van.

    Az almát meghámozzuk, és a reszelő durvább részével lereszeljük. Kicsavarjuk, hozzáadjuk a fahéjas cukrot, és jól összekeverjük. A fahéjas almatöltelékkel beborítjuk a tésztát.

    A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, és rákenjük az almatöltelékre. Most a félretett tésztát egy durva reszelő segítségével, egyenletesen elosztva ráreszeljük az eligazított habra.

    Előmelegített sütőben 175 fokon 35-40 perc alatt készre sütjük.

    Porcukorral díszítjük.

    A habos almás kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 242 kcal
    Fehérje: 5 g
    Szénhidrát: 32 g
    Zsír: 11 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá