Habos almás recept

Hozzávalók:
- 500 g rétesliszt
- 25 dkg vaj
- 15 dkg kristálycukor
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csomag sütőpor
- 1 kg alma
- fahéjas cukor (ízlés szerint)
Elkészítése:
A lisztet összekeverjük a sütőporral. Hozzáadjuk a szoba hőmérsékletű vajat és a tojások sárgáját. Elkeverjük az alapanyagokat, és tésztát gyúrunk belőle. A készre gyúrt tésztából elveszünk kb. az 1/3-át, és betesszük a hűtőszekrénybe. A tepsit (33×33 cm) kivajazzuk, kilisztezzük, és a maradék tésztát a tepsi aljába nyomkodjuk úgy, hogy megközelítőleg egyforma vastag legyen. Az almás tölteléknek csak most álljunk neki, mikor már a tészta a tepsiben van.
Az almát meghámozzuk, és a reszelő durvább részével lereszeljük. Kicsavarjuk, hozzáadjuk a fahéjas cukrot, és jól összekeverjük. A fahéjas almatöltelékkel beborítjuk a tésztát.
A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, és rákenjük az almatöltelékre. Most a félretett tésztát egy durva reszelő segítségével, egyenletesen elosztva ráreszeljük az eligazított habra.
Előmelegített sütőben 175 fokon 35-40 perc alatt készre sütjük.
Porcukorral díszítjük.
A habos almás kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 32 g
Zsír: 11 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »