Habkönnyű citromos süti recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 18 dkg cukor
- 1/2 csomag sütőpor
- 12 dkg liszt
- 2 citrom leve, és reszelt héja
Elkészítése:
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a cukorral, majd óvatosan belekeverjük a lisztet a sütőporral, a citromlét és a citrom héját.
Kikent őzgerinc sütőformába öntjük a masszát, és 180 fokon kb. 20 perc alatt megsütjük.
Dúsíthatjuk a tésztát aszalt gyümölccsel, csokidarabkákkal, mogyoróval, vagy dióval. Így is nagyon finom.
A tetejét leönthetjük olvasztott csokoládéval.
Tipp:
Linzert sütöttem a héten, kimaradt a tojásfehérje, és így készítettem el ezt az igazán egyszerű, habkönnyű süteményt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »