Habkönnyű citromos-málnás kuglóf recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók (a bögre 2,5 dl-es):
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- egy marék málna
- egy marék mazsola
- 1 bögre kristálycukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja és leve
- egyharmad bögre étolaj
- egyharmad bögre víz
- másfél bögre liszt
- 1 cs sütőpor
Elkészítése:
Összekeverjük a tojások sárgáját a kristálycukorral, a vaníliás cukorral, a citrom héjával és levével, a vízzel, az olajjal, majd a liszttel és a sütőporral. Belekeverjük a mazsolát és málnát is.
Ezután e masszához óvatosan hozzáforgatjuk a habbá vert tojásfehérjét.
Én szilikon kuglófformába öntöttem a masszát és 180 fokra előmelegített sütőben, kb 50 percig, tűpróbáig sütöttem.
Porcukorral meghintve tálaltam.
Isteni finom!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »