Habkönnyű citromos-málnás kuglóf recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók (a bögre 2,5 dl-es):
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - egy marék málna
- egy marék mazsola
- 1 bögre kristálycukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja és leve
- egyharmad bögre étolaj
- egyharmad bögre víz
- másfél bögre liszt
- 1 cs sütőpor
Elkészítése:
Összekeverjük a tojások sárgáját a kristálycukorral, a vaníliás cukorral, a citrom héjával és levével, a vízzel, az olajjal, majd a liszttel és a sütőporral. Belekeverjük a mazsolát és málnát is.
Ezután e masszához óvatosan hozzáforgatjuk a habbá vert tojásfehérjét.
Én szilikon kuglófformába öntöttem a masszát és 180 fokra előmelegített sütőben, kb 50 percig, tűpróbáig sütöttem.
Porcukorral meghintve tálaltam.
Isteni finom!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »









