Habkönnyű citromos-málnás kuglóf recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók (a bögre 2,5 dl-es):
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- egy marék málna
- egy marék mazsola
- 1 bögre kristálycukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja és leve
- egyharmad bögre étolaj
- egyharmad bögre víz
- másfél bögre liszt
- 1 cs sütőpor
Elkészítése:
Összekeverjük a tojások sárgáját a kristálycukorral, a vaníliás cukorral, a citrom héjával és levével, a vízzel, az olajjal, majd a liszttel és a sütőporral. Belekeverjük a mazsolát és málnát is.
Ezután e masszához óvatosan hozzáforgatjuk a habbá vert tojásfehérjét.
Én szilikon kuglófformába öntöttem a masszát és 180 fokra előmelegített sütőben, kb 50 percig, tűpróbáig sütöttem.
Porcukorral meghintve tálaltam.
Isteni finom!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »