Habkönnyű citromos-málnás kuglóf recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók (a bögre 2,5 dl-es):
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- egy marék málna
- egy marék mazsola
- 1 bögre kristálycukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja és leve
- egyharmad bögre étolaj
- egyharmad bögre víz
- másfél bögre liszt
- 1 cs sütőpor
Elkészítése:
Összekeverjük a tojások sárgáját a kristálycukorral, a vaníliás cukorral, a citrom héjával és levével, a vízzel, az olajjal, majd a liszttel és a sütőporral. Belekeverjük a mazsolát és málnát is.
Ezután e masszához óvatosan hozzáforgatjuk a habbá vert tojásfehérjét.
Én szilikon kuglófformába öntöttem a masszát és 180 fokra előmelegített sütőben, kb 50 percig, tűpróbáig sütöttem.
Porcukorral meghintve tálaltam.
Isteni finom!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »