Habkarikás linzer recept

Hozzávalók:
- 45 dkg liszt
- 30 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- vaníliás cukor
- só
- tejföl
A habhoz
- 10 dkg
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 44 dkg kristálycukor
- barackíz a közepébe
Elkészítése:
A lisztet a margarinnal elmorzsolom, belekeverem a porcukrot és a vaníliás cukrot, végül kevés tejföllel összeállítom a tésztát. Fóliába csomagolva 1 órát pihentetem a hűtőben.
A tésztát ezután kinyújtom, pogácsa szaggatóval kiszaggatom. Sütőpapírral bélelt sütőlemezen, 180 fokos, előmelegített sütőben 10 perc alatt készre sütöm.
36 dkg cukorból vízzel szirupot főzök. Az tojásfehérjét a maradék 8 dkg cukorral keményre felverem, hozzáöntöm állandó keverés mellett a szirupot. Lassú fokozaton keverem addig, míg összeáll.
Habzsákba szedem, ami csillagcsővel van ellátva, és szépen koszorúkat formázok a linzerkarikákra. Duplán nyomok, hogy magas maradjon. 50-60 fokos sütőben (légkeverés) szárítom 1-2 órát.
Ha kész, baracklekvárral töltöm a közepét. Édesszájúaknak ajánlom főleg.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »