Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Habkarikás linzer recept

Habkarikás linzer
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 45 dkg liszt
    • 30 dkg margarin
    • 10 dkg porcukor
    • vaníliás cukor
    • tejföl

    A habhoz

    • 10 dkg  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 44 dkg kristálycukor
    • barackíz a közepébe

    Elkészítése:

    A lisztet a margarinnal elmorzsolom, belekeverem a porcukrot és a vaníliás cukrot, végül kevés tejföllel összeállítom a tésztát. Fóliába csomagolva 1 órát pihentetem a hűtőben.

    A tésztát ezután kinyújtom,  pogácsa szaggatóval kiszaggatom. Sütőpapírral bélelt sütőlemezen, 180 fokos, előmelegített sütőben 10 perc alatt készre sütöm.

    36 dkg cukorból vízzel szirupot főzök. Az tojásfehérjét a maradék 8 dkg cukorral keményre felverem, hozzáöntöm állandó keverés mellett a szirupot. Lassú fokozaton keverem addig, míg összeáll.

    Habzsákba szedem, ami csillagcsővel van ellátva, és szépen koszorúkat formázok a linzerkarikákra. Duplán nyomok, hogy magas maradjon. 50-60 fokos sütőben (légkeverés) szárítom 1-2 órát.

    Ha kész, baracklekvárral töltöm a közepét. Édesszájúaknak ajánlom főleg.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá