Szilvás kosárkák recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 15 dkg puha vaj, 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS, 5 dkg porcukor
- 1 cs sütőpor, 15 dkg liszt
A töltelékhez:
- 1 dl tej, 3 ek szilvalekvár
- 20 dkg darált mák, 20 db szilva
- őrölt fahéj, 1 cs vaníliás cukor
Elkészítése:
A lisztet, porcukrot, tojást,sütőport és a vajat összedolgozzuk és fél órát állni hagyjuk a hűtőben. Majd kinyújtjuk a tésztát és kibéleljük vele a kosárka formát, ha nincs akkor a muffin sütő is megfelel erre a célra. A tejet felforraljuk a szilvalekvárral, adjuk hozzá a mákot, vaníliás cukrot, fahéjjal fűszerezzük majd ismét forraljuk fel.Amikor kihűlt a töltelék akkor kenjük a tésztára és szórjuk a tetejére az apróra vágott szilvát. 200fokon előmelegített sütőben kb 30 perc alatt süssük meg.
Megjegyzés: Egy igen gyorsan, és egyszerűen elkészíthető desszert, mellyel az egész családot leveheti a lábáról.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »