Szilvás kosárkák recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 15 dkg puha vaj, 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS, 5 dkg porcukor
- 1 cs sütőpor, 15 dkg liszt
A töltelékhez:
- 1 dl tej, 3 ek szilvalekvár
- 20 dkg darált mák, 20 db szilva
- őrölt fahéj, 1 cs vaníliás cukor
Elkészítése:
A lisztet, porcukrot, tojást,sütőport és a vajat összedolgozzuk és fél órát állni hagyjuk a hűtőben. Majd kinyújtjuk a tésztát és kibéleljük vele a kosárka formát, ha nincs akkor a muffin sütő is megfelel erre a célra. A tejet felforraljuk a szilvalekvárral, adjuk hozzá a mákot, vaníliás cukrot, fahéjjal fűszerezzük majd ismét forraljuk fel.Amikor kihűlt a töltelék akkor kenjük a tésztára és szórjuk a tetejére az apróra vágott szilvát. 200fokon előmelegített sütőben kb 30 perc alatt süssük meg.
Megjegyzés: Egy igen gyorsan, és egyszerűen elkészíthető desszert, mellyel az egész családot leveheti a lábáról.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »