Szilvás kosárkák recept
Hozzávalók:
A tésztához:
- 15 dkg puha vaj, 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS, 5 dkg porcukor - 1 cs sütőpor, 15 dkg liszt
A töltelékhez:
- 1 dl tej, 3 ek szilvalekvár
- 20 dkg darált mák, 20 db szilva
- őrölt fahéj, 1 cs vaníliás cukor
Elkészítése:
A lisztet, porcukrot, tojást,sütőport és a vajat összedolgozzuk és fél órát állni hagyjuk a hűtőben. Majd kinyújtjuk a tésztát és kibéleljük vele a kosárka formát, ha nincs akkor a muffin sütő is megfelel erre a célra. A tejet felforraljuk a szilvalekvárral, adjuk hozzá a mákot, vaníliás cukrot, fahéjjal fűszerezzük majd ismét forraljuk fel.Amikor kihűlt a töltelék akkor kenjük a tésztára és szórjuk a tetejére az apróra vágott szilvát. 200fokon előmelegített sütőben kb 30 perc alatt süssük meg.
Megjegyzés: Egy igen gyorsan, és egyszerűen elkészíthető desszert, mellyel az egész családot leveheti a lábáról.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

