Narancsos süti recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 3 db narancs
- 8 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 ek finomliszt
- 8 ek kristály cukor
- 1 ek kakaópor
- 2 dkg sütőpor
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 4 dkg vaníliás pudingpor
- 4 dl tej
- reszelt étcsoki vagy tortadara
- margarin
- 2 ek zsemlemorzsa
Elkészítése:
A tepsit kikenjük margarinnal, megszórjuk morzsával. Két narancsot meghámozunk, karikákra vágjuk. A kikent morzsázott tepsibe sorba rakjuk a narancskarikákat. Az összetevőkből a kakaó nélkül piskótatésztát keverünk. A felét a narancsokra öntjük. A másik felébe belekeverjük a kakaóport és a sárga tésztára öntjük. Előmelegített sütőben közepes lángon kb. 20-25 percig sütjük. Közben elkészítjük a krémet. A fele cukorral habosra keverjük a margarint. A pudingot megfőzzük a maradék cukorból, tejből és pudingporból. Langyosra hűtjük. Kanalanként belekeverjük a margarinba. A kihűlt piskótát kiborítjuk, hogy a narancsos rész felülre kerüljön. Megkenjük a krémmel és megszórjuk a reszelt csokival vagy tortadarával. Hűtőbe tesszük egy órára. Narancs szeletekkel díszíthetjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!