Narancsos süti recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 3 db narancs
- 8 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 8 ek finomliszt
- 8 ek kristály cukor
- 1 ek kakaópor
- 2 dkg sütőpor
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 4 dkg vaníliás pudingpor
- 4 dl tej
- reszelt étcsoki vagy tortadara
- margarin
- 2 ek zsemlemorzsa
Elkészítése:
A tepsit kikenjük margarinnal, megszórjuk morzsával. Két narancsot meghámozunk, karikákra vágjuk. A kikent morzsázott tepsibe sorba rakjuk a narancskarikákat. Az összetevőkből a kakaó nélkül piskótatésztát keverünk. A felét a narancsokra öntjük. A másik felébe belekeverjük a kakaóport és a sárga tésztára öntjük. Előmelegített sütőben közepes lángon kb. 20-25 percig sütjük. Közben elkészítjük a krémet. A fele cukorral habosra keverjük a margarint. A pudingot megfőzzük a maradék cukorból, tejből és pudingporból. Langyosra hűtjük. Kanalanként belekeverjük a margarinba. A kihűlt piskótát kiborítjuk, hogy a narancsos rész felülre kerüljön. Megkenjük a krémmel és megszórjuk a reszelt csokival vagy tortadarával. Hűtőbe tesszük egy órára. Narancs szeletekkel díszíthetjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »

