Meggyes piskóta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 8 evőkanál liszt
- 8 evőkanál cukor
- 2 kiskanál sütőpor
- 1 kg magozott meggy
- fél liter habtejszín
- 1 cs vanília krémpor
Elkészítés:
A 4 db tojást habosra keverem a cukorral ezután kis adagokban beleszitálom a sütőporral elkevert lisztet, lazán összedolgozom, és sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm. A meggyet kimagozom megmosom lecsepegtetem (pár szemet félre teszek a díszítéshez) majd a tésztás tálba öntöm, adok hozzá 1 evőkanál lisztet 1 evőkanál cukrot jól összekeverem és a piskótára szórom. 15-20 perc alatt 190 fokon megsütöm. Közben a habtejszínt kikeverem a krémporral, a kihűlt piskótát kettévágom, megtöltöm a krémmel és a félretett meggyszemekkel díszítem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

