Meggyes dunahullám recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 25 dkg margarin
- 25 dkg cukor
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 35 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
- 2 ek kakaópor
A tetejére:
- 1 üveg magozott meggybefőtt
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 15 dkg magragin
- 15 dkg porcukor
- tortadara a díszítéshez
Elkészítése:
A margarint a cukorral krémesre keverjük. Egyenként hozzáadjuk az egész tojásokat, és a masszát habosra keverjük. Beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, majd az egészet összedolgozzuk, elég sűrű lesz a tészta, én ilyenkor szoktam bele keverni kb.:1-1,5 dl meleg vizet. A tészta felét kivajazott, kilisztezett tepsibe simítjuk, és megszórjuk lecsepegtetett meggybefőttel (pár szemet félre teszünk a díszítéshez). A tészta másik felébe belekeverjük a kakaóport, azután a barna tésztát a meggyes rétegre halmozzuk, és keverőlapáttal szétterítjük. A tésztát előmelegített sütőbe tesszük, és tűpróbáig sütjük. Közben elkészítjük a krémet. A pudingport simára keverjük a befőtt levével (kb. 3 dl), lassú tűzön sűrűre főzzük és kihűtjük. A margarint habosra keverünk a porcukorral, majd összedolgozzuk a pudinggal. Bevonjuk vele a süteményt, végül a tetejét meggyszemekkel és tortadarával díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »