Meggyes dunahullám recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 25 dkg margarin
- 25 dkg cukor
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 35 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
- 2 ek kakaópor
A tetejére:
- 1 üveg magozott meggybefőtt
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 15 dkg magragin
- 15 dkg porcukor
- tortadara a díszítéshez
Elkészítése:
A margarint a cukorral krémesre keverjük. Egyenként hozzáadjuk az egész tojásokat, és a masszát habosra keverjük. Beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, majd az egészet összedolgozzuk, elég sűrű lesz a tészta, én ilyenkor szoktam bele keverni kb.:1-1,5 dl meleg vizet. A tészta felét kivajazott, kilisztezett tepsibe simítjuk, és megszórjuk lecsepegtetett meggybefőttel (pár szemet félre teszünk a díszítéshez). A tészta másik felébe belekeverjük a kakaóport, azután a barna tésztát a meggyes rétegre halmozzuk, és keverőlapáttal szétterítjük. A tésztát előmelegített sütőbe tesszük, és tűpróbáig sütjük. Közben elkészítjük a krémet. A pudingport simára keverjük a befőtt levével (kb. 3 dl), lassú tűzön sűrűre főzzük és kihűtjük. A margarint habosra keverünk a porcukorral, majd összedolgozzuk a pudinggal. Bevonjuk vele a süteményt, végül a tetejét meggyszemekkel és tortadarával díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »