Meggyes-bögrés süti őzgerinc formában recept

Hozzávalók:
- fél bögre kristálycukor
- fél bögre rétesliszt
- 1 bögre finomliszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet só
- 1 bögre tej
- üveges magozott meggy fele
- őzgerinc forma kikenéséhez margarin és kevés liszt
- pici fahéj és porcukor a tetejére
- tejszínhab
Elkészítése:
Az alapanyagokat mind egyszerre rakom bele a keverőtálba és jó csomómentesre elkeverem. Kivajazom, kilisztezem az őzgerinc formát és beleöntöm a tésztát, a meggyet rápakolom és előmelegített sütőben 180-200 fokon lehet sütni. Kb. 25-30 percet sütöm, de tűpróbált csinálok, hogy nehogy ragadjon a közepe. Amikor kihűlt kiborítom, a tetejét fahéjas porcukorral megszórom. Felszeletelem és lehet mellé még meggyet és tejszínhabot rakni. Nagyon könnyű és finom!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »