Meggyes-bögrés süti őzgerinc formában recept

Hozzávalók:
- fél bögre kristálycukor
- fél bögre rétesliszt
- 1 bögre finomliszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet só
- 1 bögre tej
- üveges magozott meggy fele
- őzgerinc forma kikenéséhez margarin és kevés liszt
- pici fahéj és porcukor a tetejére
- tejszínhab
Elkészítése:
Az alapanyagokat mind egyszerre rakom bele a keverőtálba és jó csomómentesre elkeverem. Kivajazom, kilisztezem az őzgerinc formát és beleöntöm a tésztát, a meggyet rápakolom és előmelegített sütőben 180-200 fokon lehet sütni. Kb. 25-30 percet sütöm, de tűpróbált csinálok, hogy nehogy ragadjon a közepe. Amikor kihűlt kiborítom, a tetejét fahéjas porcukorral megszórom. Felszeletelem és lehet mellé még meggyet és tejszínhabot rakni. Nagyon könnyű és finom!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »