Tejszínhabos-málnás piskótatekercs recept

Elkészítése: A tekercsbe mindig szalakálit teszek, mert könnyebb hajtani, megsütöm a piskótát, kiborítom deszkára, hagyom teljesen kihűlni, és nagyon éles késsel kettévágom, szétnyitom, ami az alja azt kenem meg először krémmel, feltekerem aztán a felső részt belül, hozzá illesztem az előzőleg feltekert tekercshez, és szépen rátekerem. Ezt még odahaza tanultam a szomszéd nénitől, aki lakodalmakba sütött.
A pudingot 3 dl tejben megfőzzük, míg hűl a puding, a habot felverjük keményre. Amikor kész, a kettőt összekeverjük, a málna szemeket bele, kicsit megtörik a málna nem baj, könnyebb rákenni a piskótára. Feltekerjük, 2-3 órára hűtőbe tesszük, és tálalhatjuk
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »