Tejszínhabos-málnás piskótatekercs recept

Elkészítése: A tekercsbe mindig szalakálit teszek, mert könnyebb hajtani, megsütöm a piskótát, kiborítom deszkára, hagyom teljesen kihűlni, és nagyon éles késsel kettévágom, szétnyitom, ami az alja azt kenem meg először krémmel, feltekerem aztán a felső részt belül, hozzá illesztem az előzőleg feltekert tekercshez, és szépen rátekerem. Ezt még odahaza tanultam a szomszéd nénitől, aki lakodalmakba sütött.
A pudingot 3 dl tejben megfőzzük, míg hűl a puding, a habot felverjük keményre. Amikor kész, a kettőt összekeverjük, a málna szemeket bele, kicsit megtörik a málna nem baj, könnyebb rákenni a piskótára. Feltekerjük, 2-3 órára hűtőbe tesszük, és tálalhatjuk
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »