Kánikula pite recept

Hozzávalók:
- 1 kg gyümölcs (sárgabarack,ribizli,meggy,málna,szeder,őszibarack)
- 1 liter víz
- 30 dkg cukor
- 15 evökanál gríz
- 1 vaníliás cukor
- 3 vaníliás puding
- 1 liter tej
- 3-4 tejszínpor
Elkészítése:
A megtisztított és apróra vágott gyümölcsöt a cukorral és vaníliás cukorral ízesített vízbe felforraljuk. Amikor a gyümölcs megpuhult, belefőzzük a grízt. Ezt a masszát margarinnal kikent tepsibe öntjük és kihűtjük. Elkészítjük a vaníliás pudingot, és a már kihűlt masszára öntjük. Amikor így is teljesen kihűlt, tehetjük rá a tejszínhabot. Lehűtve tálaljuk.
Jó étvágyat !
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »