Kánikula pite recept
Hozzávalók:
- 1 kg gyümölcs (sárgabarack,ribizli,meggy,málna,szeder,őszibarack)
- 1 liter víz
- 30 dkg cukor
- 15 evökanál gríz
- 1 vaníliás cukor
- 3 vaníliás puding
- 1 liter tej
- 3-4 tejszínpor
Elkészítése:
A megtisztított és apróra vágott gyümölcsöt a cukorral és vaníliás cukorral ízesített vízbe felforraljuk. Amikor a gyümölcs megpuhult, belefőzzük a grízt. Ezt a masszát margarinnal kikent tepsibe öntjük és kihűtjük. Elkészítjük a vaníliás pudingot, és a már kihűlt masszára öntjük. Amikor így is teljesen kihűlt, tehetjük rá a tejszínhabot. Lehűtve tálaljuk.
Jó étvágyat !
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

