Kánikula pite recept

Hozzávalók:
- 1 kg gyümölcs (sárgabarack,ribizli,meggy,málna,szeder,őszibarack)
- 1 liter víz
- 30 dkg cukor
- 15 evökanál gríz
- 1 vaníliás cukor
- 3 vaníliás puding
- 1 liter tej
- 3-4 tejszínpor
Elkészítése:
A megtisztított és apróra vágott gyümölcsöt a cukorral és vaníliás cukorral ízesített vízbe felforraljuk. Amikor a gyümölcs megpuhult, belefőzzük a grízt. Ezt a masszát margarinnal kikent tepsibe öntjük és kihűtjük. Elkészítjük a vaníliás pudingot, és a már kihűlt masszára öntjük. Amikor így is teljesen kihűlt, tehetjük rá a tejszínhabot. Lehűtve tálaljuk.
Jó étvágyat !
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »