Gyümölcsös rizskoch recept

Hozzávalók:
- 1 liter tej
- 25 dkg rizs
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 ek cukor
- pici olaj
- 1 db citrom
- gyümölcs
- vaj
- zsemlemorzsa
Elkészítése:
Pici olajon üvegesre pirítom, a rizst majd felöntöm tejjel. Lassú tűzön elkészítem a tejberizst. A tojásokat ketté választom. Sárgáját kikeverem habosra a cukorral és a reszelt citromhéjjal. Ha kihűlt, összekeverem őket. A tojás fehérjét kemény habbá verem. Majd óvatosan beleforgatom a rizses masszához, úgy hogy ne törjön össze. Egy tepsit vajjal jól kikenek és megszórom zsemlemorzsával. Beleöntjük a masszát és belerakjuk a gyümölcsöket. Én cseresznyét és sárgabarackot tettem bele. Előmelegítjük a sütőt, majd 180 C-on megsütjük. Jó étvágyat hozzá!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 sós vendégváró húsvétra – pogácsák és rágcsák a locsolóknak
Húsvétkor nemcsak a sonkás-tojásos reggeli kerül az asztalra, hanem az apró
Tovább olvasom »
Húsvéti édes sütemények, amik ünnepi hangulatot varázsolnak
A húsvéti asztalról nem hiányozhatnak az édes finomságok sem, hiszen ezek k
Tovább olvasom »
Ünnepi reggelik húsvétra – sonkás, tojásos, tormás finomságok egy helyen
A húsvéti reggeliknek különleges hangulata van: sonkaillat, friss torma, to
Tovább olvasom »
Húsvéti vendégvárók egyszerűen: 6 ellenállhatatlan sajttekercs
A húsvéti hidegtál egyik sztárja kétségtelenül a sajttekercs: mutatós, ízle
Tovább olvasom »
Pikk-pakk piskótatekercs: 8 ünnepi desszert, amit bárki el tud készíteni
Ha valami látványos, mégis egyszerű édességet keresünk a húsvéti asztalra,
Tovább olvasom »
Unod a sima főtt sonkát? Ezt a 8 húsvéti fogást imádni fogod
A húsvéti sonka sokaknál alapeleme az ünnepi menünek, de nem kell, hogy min
Tovább olvasom »