Gyümölcsös-csokis vienetta szelet recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 9
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 18 dkg porcukor
- 18 dkg liszt
- 6 g sütőpor
Krémhez:
- 2 cs tejszínízű pudingpor
- 3 dl tej
- 3 dl gyümölcslé
- 40 dkg gyümölcs (én fagyasztott ribizlit és málnát tettem bele kiolvasztva)
- 20 dkg kristálycukor
- 30 dkg vaj
- 15 dkg étcsokoládé
Elkészítése:
A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. Egy 40*30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral. A massza 1/3-át a tepsire simítjuk, majd előmelegített sütőben kb 15 perc alatt készre sütjük, majd jöhet a második és harmadik lap is. Amikor a lapok kihűltek függőlegesen kettőbe vágjuk őket, tehát lesz hat lapunk.
A pudingporokat a cukorral, tejjel, gyümölcslével simára keverjük és sűrűre felfőzzük. Amikor kihűlt akkor alaposan kihabosítjuk a vajjal és a botmixerrel pépesített gyümölccsel. A csokit gőz felett felolvasztjuk.
Veszünk egy lapot, megkenjük a krém 1/6-ával és meglocsoljuk olvasztott csokival. Rátesszük a következő lapot, megkenjük krémmel és csokival locsoljuk. Ezt elvégezzük az összes lappal.
Néhány órára hűtőbe tesszük, majd szeletekre vágva tálaljuk.
Jó étvágyat ehhez a finom süteményhez :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »


