Epres krémes recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 0,5 kg hájas vagy vajas tészta
- 2 nagy doboz epres joghurt
- 2,5 dl habtejszín
- 1 nagy zacskó zselatin
- 1 tál friss eper
- vaníliás porcukor
Elkészítése:
A kiengedett tésztát lisztezett deszkán ketté osztjuk, és vékonyra kinyújtjuk. Gáztepsibe helyezzük, villával kissé megszurkáljuk, majd 210 fokos, előmelegített sütőben megsütjük. Vigyázat, gyorsan megsül!
A joghurtokat egy tálba öntjük, 1,5 dl vízzel elkeverjük a zselatinport és kislábosban felmelegítjük. Kb 10 perc után belekeverjük a joghurtba. Addig felverjük a tejszínhabot és felnegyedeljük/nyolcadoljuk az epreket. Összekeverjük az egészet, majd az egyik kihűlt lapra kenjük. A másik lapot felszeleteljük akkorára, amekkora szeleteket akarunk majd vágni. Tetejére kis szűrő segítségével porcukrot hintünk. Hűtőben tároljuk.
Sztori: Egy könnyed, a nyarat idéző, gyorsan elkészíthető édesség, amelyből ehetnek a diétázók is, és persze Mindenki, aki szereti az epret! :) Más gyümölccsel is elkészíthető, például málnával, őszibarackkal, de akkor ilyen ízű joghurtot használjunk hozzá!