Epres krémes recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 0,5 kg hájas vagy vajas tészta
- 2 nagy doboz epres joghurt
- 2,5 dl habtejszín
- 1 nagy zacskó zselatin
- 1 tál friss eper
- vaníliás porcukor
Elkészítése:
A kiengedett tésztát lisztezett deszkán ketté osztjuk, és vékonyra kinyújtjuk. Gáztepsibe helyezzük, villával kissé megszurkáljuk, majd 210 fokos, előmelegített sütőben megsütjük. Vigyázat, gyorsan megsül!
A joghurtokat egy tálba öntjük, 1,5 dl vízzel elkeverjük a zselatinport és kislábosban felmelegítjük. Kb 10 perc után belekeverjük a joghurtba. Addig felverjük a tejszínhabot és felnegyedeljük/nyolcadoljuk az epreket. Összekeverjük az egészet, majd az egyik kihűlt lapra kenjük. A másik lapot felszeleteljük akkorára, amekkora szeleteket akarunk majd vágni. Tetejére kis szűrő segítségével porcukrot hintünk. Hűtőben tároljuk.
Sztori: Egy könnyed, a nyarat idéző, gyorsan elkészíthető édesség, amelyből ehetnek a diétázók is, és persze Mindenki, aki szereti az epret! :) Más gyümölccsel is elkészíthető, például málnával, őszibarackkal, de akkor ilyen ízű joghurtot használjunk hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »