Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Epres krémes recept

Epres krémes
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 0,5 kg hájas vagy vajas tészta
    • 2 nagy doboz epres joghurt
    • 2,5 dl habtejszín
    • 1 nagy zacskó zselatin
    • 1 tál friss eper
    • vaníliás porcukor

    Elkészítése:

    A kiengedett tésztát lisztezett deszkán ketté osztjuk, és vékonyra kinyújtjuk. Gáztepsibe helyezzük, villával kissé megszurkáljuk, majd 210 fokos, előmelegített sütőben megsütjük. Vigyázat, gyorsan megsül!

    A joghurtokat egy tálba öntjük, 1,5 dl vízzel elkeverjük a zselatinport és kislábosban felmelegítjük. Kb 10 perc után belekeverjük a joghurtba. Addig felverjük a tejszínhabot és felnegyedeljük/nyolcadoljuk az epreket. Összekeverjük az egészet, majd az egyik kihűlt lapra kenjük. A másik lapot felszeleteljük akkorára, amekkora szeleteket akarunk majd vágni. Tetejére kis szűrő segítségével porcukrot hintünk. Hűtőben tároljuk.

    Sztori: Egy könnyed, a nyarat idéző, gyorsan elkészíthető édesség, amelyből ehetnek a diétázók is, és persze Mindenki, aki szereti az epret! :) Más gyümölccsel is elkészíthető, például málnával, őszibarackkal, de akkor ilyen ízű joghurtot használjunk hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá