Epres joghurtalagút recept
Hozzávalók:
- 1 doboz babapiskóta
- 2dl eperlé
- 2 ek cukor
- 25dkg eper
- 0,7 dl víz
- 0,7dkg zselatin
- 2dl natúr joghurt
- 2dl habtejszín
- 1 citrom leve
- 12dkg porcukor
Elkészítése:
Az eperlében feloldjuk a cukrot, a piskótákat megmártjuk benne, majd sorban egy folpackkal kibélelt őzgerincformába rakosgatjuk.
A joghurtot simára keverjük a porcukorral és a citromlével, beleforgatjuk a habbá vert tejszínt, majd lassan hozzáadjuk a vízben feloldott zselatint.
A joghurtos krém felét belekenjük a babapiskótával kibélelt őzgerincformába, majd fejjel lefelé belenyomkodjuk a kicsumázott, megmosott eperszemeket.
Rásimítjuk a többi krémet is, végül a megmaradt babapiskótával(amit szintén belemártogattunk az eperlébe)kirakjuk a tetejét.
Legalább 4órára hűtőszekrénybe tesszük. Az alagutat dermedés után kiborítjuk a formából.
Lehúzzuk róla a fóliát, felszeleteljük, végül friss eperrel és citromfűvel díszítve tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »

