Epres joghurtalagút recept

Hozzávalók:
- 1 doboz babapiskóta
- 2dl eperlé
- 2 ek cukor
- 25dkg eper
- 0,7 dl víz
- 0,7dkg zselatin
- 2dl natúr joghurt
- 2dl habtejszín
- 1 citrom leve
- 12dkg porcukor
Elkészítése:
Az eperlében feloldjuk a cukrot, a piskótákat megmártjuk benne, majd sorban egy folpackkal kibélelt őzgerincformába rakosgatjuk.
A joghurtot simára keverjük a porcukorral és a citromlével, beleforgatjuk a habbá vert tejszínt, majd lassan hozzáadjuk a vízben feloldott zselatint.
A joghurtos krém felét belekenjük a babapiskótával kibélelt őzgerincformába, majd fejjel lefelé belenyomkodjuk a kicsumázott, megmosott eperszemeket.
Rásimítjuk a többi krémet is, végül a megmaradt babapiskótával(amit szintén belemártogattunk az eperlébe)kirakjuk a tetejét.
Legalább 4órára hűtőszekrénybe tesszük. Az alagutat dermedés után kiborítjuk a formából.
Lehúzzuk róla a fóliát, felszeleteljük, végül friss eperrel és citromfűvel díszítve tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »