Diós gyümölcsös csiga recept

Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 2,5 dkg élesztő
- 6 dkg porcukor
- 1 vaníliás cukor
- 1/2sütőror
- 6 dkg margarin
- 1 merőkanál tej
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
Az élesztőt a tejben felfuttatjuk. A lisztbe beletesszük a cukrokat a sütőport, az olvasztott margarint, a tojást és a kelt élesztőt. Jól kidolgozzuk a tésztánkat, majd kelesztjük. Én felét aranygaluskának szaggatom ki félhold alakokra, kiolajozott tepsibe sorakoztatom, minden oldalukat olajozom!
A megmaradt tésztát kinyújtom /kb:1cm/,olajjal locsolom,majd rászórom a töltelékem-fahéjas diót vagy cukros kakaót vagy cukros fahéjas +mazsolát,nyáron gyümölcsöket lehet kockázni bele! Feltekerem a megtöltött tésztát és tepsibe teszem. Körbe olajozom és megsütöm.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »