Hónap végi citromos sütemény recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 12,5 dkg liszt
- 7,5 dkg cukor
- kiskanál kukorica keményítő
- 2 kiskanál reszelt citromhéj
- 1/4 kiskanál só
- 8 dkg margarin
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 150 fokra. Az alapanyagokat a margarin kivételével összekeverjük, majd darabokra vágva hozzáadjuk( a margarint), és elektromos keverővel összedolgozzuk, vagy összegyúrjuk.
A tésztát labdává gyúrjuk, kibélelünk vele egy 20 cm-es tortaformát, a tetejét néhány helyen villával megszurkáljuk, majd kb 40 perc alatt készre sütjük.
A sütit néhány percig hűlni hagyjuk,majd szeletekre vágjuk. Szobahőmérsékleten süteményes dobozban 4-5 napig is eláll.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

