Hónap végi citromos sütemény recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 12,5 dkg liszt
- 7,5 dkg cukor
- kiskanál kukorica keményítő
- 2 kiskanál reszelt citromhéj
- 1/4 kiskanál só
- 8 dkg margarin
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 150 fokra. Az alapanyagokat a margarin kivételével összekeverjük, majd darabokra vágva hozzáadjuk( a margarint), és elektromos keverővel összedolgozzuk, vagy összegyúrjuk.
A tésztát labdává gyúrjuk, kibélelünk vele egy 20 cm-es tortaformát, a tetejét néhány helyen villával megszurkáljuk, majd kb 40 perc alatt készre sütjük.
A sütit néhány percig hűlni hagyjuk,majd szeletekre vágjuk. Szobahőmérsékleten süteményes dobozban 4-5 napig is eláll.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »