Görög citromos süti recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 20 dkg finomliszt
- 10 dkg gríz
- 2 kávéskanál szódabikarbóna
- 35 dkg cukor
- 1 csipet só
- 2,5dl joghurt
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 citrom
- A tepsi kikenéséhez vaj
A sziruphoz:
- 15 dkg cukor
- 1,5dl víz
- 4 citrom
Elkészítése:
Előmelegítjük a sütőt 160 fokra,(gázsütőn 3-as fokozat) és kivajazzuk egy 30×20-as tepsit. A tészta nagyon egyszerű. Kell hozzá egy nagy tál, amelybe a “száraz” hozzávalók kerülnek, és egy mérőkancsó ahová a “nedvesek” jönnek. A tálban összevegyítjük a lisztet, a grízt, a szódabikarbónát, a cukrot és a sót. A mérőkancsóban kézi habverővel összedolgozzuk a joghurtot a tojásokkal, belereszeljük a citromok héját, és átszűrve hozzáteszünk a levéből is 1 evőkanálnyit. A keveréket átöntjük a tálba, és fakanállal összedolgozzuk a tésztát. Ahogy elkészült, átkanalazzuk a tepsibe, elsimítjuk és 45-55 perc alatt megsütjük. Amíg a sütemény sül, összeforraljuk a citromos szirupot. A cukrot beleszórjuk a vízbe, hozzáreszeljük a citromok héját, és hozzáadjuk az átszűrt levüket is. Takaréklángon addig keverjük, ameddig a cukor fel nem oldódik, majd erősítünk a lángon, és a szirupot 3-4 percig forrásban tartjuk. Miután a süti megsült kivesszük a sütőből, és villával sok helyen megszurkáljuk. Még melegen, anélkül, hogy kivennénk a tepsiből, rákanalazzuk a citromos szirup felét, majd 15 perc múlva rálocsoljuk a maradék szirupot is. Ha kihűlt kockákra vagy szeletekre vágva tálaljuk. Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »