Citrom szelet recept
Elkészítése:
A 8 tojásból nagy gáztepsiben piskótát sütünk, ha kihűlt ketté vágjuk.
Amíg hűl elkészítjük a citromkrémet:
A porcukrot, a lisztet és a tojásokat egy lábosba tesszük, majd a tejjel csomómentesre keverjük. Ezután állandó kevergetés mellett sűrű krémmé főzzük. Hagyjuk kihűlni.
Mikor a krém kihűlt hozzáadjuk a lágy margarint, a 2 db citrom lereszelt héját és az egyiknek a levét.
Robotgéppel habos, lágy krémmé keverjük. Végezetül megtöltjük a piskótát, a maradékkal megkenjük a külsejét és citrommal díszítjük!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »



