Gyümölcs szelet recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 18 dkg cukor
- 18 dkg liszt
- 2 cs vaníliás cukor
A krémhez:
- 2 csomag pudingpor
- 6 ek cukor
- 1 liter tej
- gyümölcs
Tetejére:
- gyümölcs
- tejszínhab
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A tojások sárgáját a cukor felével és a 2 csomag vaníliás cukorral robotgéppel habosra keverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a maradék cukrot. A sárga részhez keverjük a kemény hab felét, majd beleszitáljuk a lisztet és a végén lazítjuk a maradék habbal. Sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon kb 15-20 percig sütjük.
A pudingport összekeverjük a cukorral és kevés tejjel, ha teljesen sima hozzáadjuk a maradék tejet. Sűrű pudingot főzünk. A gyümölcsöt kockára vágjuk (hagyjunk díszítésnek) és a forró pudinghoz adjuk. A kisült tésztát visszahelyezzük a formába, még melegen ráöntjük a pudingot. A puding néhány óra alatt kihűl és megdermed, ekkor szeleteljük, tetejét gyümölccsel és tejszínhabbal díszítjük.
Sztori: A tészta sokfajta sütemény alapja lehet, így ebből készítek meggyes pitét: a tészta tetejére porcukorral, fahéjjal és zsemlemorzsával meghintett meggyet szórok. Ebből készül a kerek csokitorta is, de különböző krémekkel lehet ízesíteni, variálni. A puding és a gyümölcs lehet bármilyen, tetszés szerint variálható.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »