Gyümölcs szelet recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 18 dkg cukor
- 18 dkg liszt
- 2 cs vaníliás cukor
A krémhez:
- 2 csomag pudingpor
- 6 ek cukor
- 1 liter tej
- gyümölcs
Tetejére:
- gyümölcs
- tejszínhab
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A tojások sárgáját a cukor felével és a 2 csomag vaníliás cukorral robotgéppel habosra keverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a maradék cukrot. A sárga részhez keverjük a kemény hab felét, majd beleszitáljuk a lisztet és a végén lazítjuk a maradék habbal. Sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon kb 15-20 percig sütjük.
A pudingport összekeverjük a cukorral és kevés tejjel, ha teljesen sima hozzáadjuk a maradék tejet. Sűrű pudingot főzünk. A gyümölcsöt kockára vágjuk (hagyjunk díszítésnek) és a forró pudinghoz adjuk. A kisült tésztát visszahelyezzük a formába, még melegen ráöntjük a pudingot. A puding néhány óra alatt kihűl és megdermed, ekkor szeleteljük, tetejét gyümölccsel és tejszínhabbal díszítjük.
Sztori: A tészta sokfajta sütemény alapja lehet, így ebből készítek meggyes pitét: a tészta tetejére porcukorral, fahéjjal és zsemlemorzsával meghintett meggyet szórok. Ebből készül a kerek csokitorta is, de különböző krémekkel lehet ízesíteni, variálni. A puding és a gyümölcs lehet bármilyen, tetszés szerint variálható.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »