Gyümölcs szelet recept
Hozzávalók:
A tésztához:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 18 dkg cukor
- 18 dkg liszt
- 2 cs vaníliás cukor
A krémhez:
- 2 csomag pudingpor
- 6 ek cukor
- 1 liter tej
- gyümölcs
Tetejére:
- gyümölcs
- tejszínhab
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A tojások sárgáját a cukor felével és a 2 csomag vaníliás cukorral robotgéppel habosra keverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a maradék cukrot. A sárga részhez keverjük a kemény hab felét, majd beleszitáljuk a lisztet és a végén lazítjuk a maradék habbal. Sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon kb 15-20 percig sütjük.
A pudingport összekeverjük a cukorral és kevés tejjel, ha teljesen sima hozzáadjuk a maradék tejet. Sűrű pudingot főzünk. A gyümölcsöt kockára vágjuk (hagyjunk díszítésnek) és a forró pudinghoz adjuk. A kisült tésztát visszahelyezzük a formába, még melegen ráöntjük a pudingot. A puding néhány óra alatt kihűl és megdermed, ekkor szeleteljük, tetejét gyümölccsel és tejszínhabbal díszítjük.
Sztori: A tészta sokfajta sütemény alapja lehet, így ebből készítek meggyes pitét: a tészta tetejére porcukorral, fahéjjal és zsemlemorzsával meghintett meggyet szórok. Ebből készül a kerek csokitorta is, de különböző krémekkel lehet ízesíteni, variálni. A puding és a gyümölcs lehet bármilyen, tetszés szerint variálható.