Burgonyás-sárgabarackos szelet recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 3 ek tejföl
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 10 dkg burgonya
- 22 dkg finomliszt
- 50 dkg sárgabarack
- 5 dkg cukor
- 1 tasak sütőpor
Elkészítése:
A burgonyát megfőzzük, összetörjük, majd hagyjuk kihűlni. 15 dkg puha vajat habosra keverjük a porcukorral, a tojásokkal és a tejföllel, majd hozzáadjuk a megtört burgonyát és 16 liszttel elkevert sütőport is. Simítsuk a tésztát vajjal kikent, liszttel megszórt tepsibe, majd tegyük a tetejére a , félbevágott, kimagozott barackokat. Dolgozzuk össze a maradék lisztet a cukorral és a maradék vajjal, majd szórjuk meg a barackokat. 180 fokra előmelegített sütőben kb 40 percig sütjük.
Megjegyzés: Egy igazán nagyon finom és egyszerű szezonális sütemény.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.