Burgonyás-sárgabarackos szelet recept
Hozzávalók:
- 3 ek tejföl
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 20 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 10 dkg burgonya
- 22 dkg finomliszt
- 50 dkg sárgabarack
- 5 dkg cukor
- 1 tasak sütőpor
Elkészítése:
A burgonyát megfőzzük, összetörjük, majd hagyjuk kihűlni. 15 dkg puha vajat habosra keverjük a porcukorral, a tojásokkal és a tejföllel, majd hozzáadjuk a megtört burgonyát és 16 liszttel elkevert sütőport is. Simítsuk a tésztát vajjal kikent, liszttel megszórt tepsibe, majd tegyük a tetejére a , félbevágott, kimagozott barackokat. Dolgozzuk össze a maradék lisztet a cukorral és a maradék vajjal, majd szórjuk meg a barackokat. 180 fokra előmelegített sütőben kb 40 percig sütjük.
Megjegyzés: Egy igazán nagyon finom és egyszerű szezonális sütemény.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »
Könnyed köretek az ünnepi menühöz – 12 majonézmentes saláta
A karácsonyi ételek mellé sokszor jól esik egy friss, könnyű saláta, amely
Tovább olvasom »
Karácsonyi ünnepi menü: 12 kipróbált töltött hús recept
A karácsonyi asztalon mindig jól mutat egy szaftos, gazdagon töltött húsfél
Tovább olvasom »
Keksztekercs gyűjtemény – 12 klasszikus és különleges variáció egy helyen
Ha nincs kedved órákig nyújtani vagy sütőt melegíteni, akkor a keksztekercs
Tovább olvasom »
Zserbó új köntösben: 4 kreatív finomság, zserbó helyet (vagy mellé)
A zserbó ízvilága sokak kedvence, de nem mindig van idő vagy kedv elkészíte
Tovább olvasom »
A legjobb krémes és szeletes sütik karácsonyra – 25 kipróbált recept
A karácsonyi időszakban mindig jól jön néhány biztosan bevált vendégváró sü
Tovább olvasom »


