Burgonyás-sárgabarackos szelet recept

Hozzávalók:
- 3 ek tejföl
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 10 dkg burgonya
- 22 dkg finomliszt
- 50 dkg sárgabarack
- 5 dkg cukor
- 1 tasak sütőpor
Elkészítése:
A burgonyát megfőzzük, összetörjük, majd hagyjuk kihűlni. 15 dkg puha vajat habosra keverjük a porcukorral, a tojásokkal és a tejföllel, majd hozzáadjuk a megtört burgonyát és 16 liszttel elkevert sütőport is. Simítsuk a tésztát vajjal kikent, liszttel megszórt tepsibe, majd tegyük a tetejére a , félbevágott, kimagozott barackokat. Dolgozzuk össze a maradék lisztet a cukorral és a maradék vajjal, majd szórjuk meg a barackokat. 180 fokra előmelegített sütőben kb 40 percig sütjük.
Megjegyzés: Egy igazán nagyon finom és egyszerű szezonális sütemény.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »