Burgonyás-sárgabarackos szelet recept

Hozzávalók:
- 3 ek tejföl
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 10 dkg burgonya
- 22 dkg finomliszt
- 50 dkg sárgabarack
- 5 dkg cukor
- 1 tasak sütőpor
Elkészítése:
A burgonyát megfőzzük, összetörjük, majd hagyjuk kihűlni. 15 dkg puha vajat habosra keverjük a porcukorral, a tojásokkal és a tejföllel, majd hozzáadjuk a megtört burgonyát és 16 liszttel elkevert sütőport is. Simítsuk a tésztát vajjal kikent, liszttel megszórt tepsibe, majd tegyük a tetejére a , félbevágott, kimagozott barackokat. Dolgozzuk össze a maradék lisztet a cukorral és a maradék vajjal, majd szórjuk meg a barackokat. 180 fokra előmelegített sütőben kb 40 percig sütjük.
Megjegyzés: Egy igazán nagyon finom és egyszerű szezonális sütemény.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »