Barackos forgó recept

Hozzávalók:
- 2 csomag mirelit hajtogatott vajas tészta
- egy
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6-8 őszibarack felezve (friss vagy befőtt)
- őszibaracklekvár
Elkészítése:
A tésztát kiolvasztom, és kb. fél centi vastagra kinyújtom. Felvágom úgy, hogy 9 kis négyzetet kapjak belőle.
A közepére helyezek egy felezett barackot,körben bekenem egy egész felvert tojással és a szélein bevágom a tésztát.
A sarkait középre (a barackra) hajtom, a tetejére a másik tésztából kis pogácsaszaggatóval köröket szaggatok.
Lekenem a külsejét is, és 180 fokon 10 percig sütöm, amíg aranysárga színe nem lesz.
A sütőből kivéve még forrón a folyóssá melegített lekvárral lekenem, és hagyom kihűlni!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »