Barackos forgó recept

Hozzávalók:
- 2 csomag mirelit hajtogatott vajas tészta
- egy
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6-8 őszibarack felezve (friss vagy befőtt)
- őszibaracklekvár
Elkészítése:
A tésztát kiolvasztom, és kb. fél centi vastagra kinyújtom. Felvágom úgy, hogy 9 kis négyzetet kapjak belőle.
A közepére helyezek egy felezett barackot,körben bekenem egy egész felvert tojással és a szélein bevágom a tésztát.
A sarkait középre (a barackra) hajtom, a tetejére a másik tésztából kis pogácsaszaggatóval köröket szaggatok.
Lekenem a külsejét is, és 180 fokon 10 percig sütöm, amíg aranysárga színe nem lesz.
A sütőből kivéve még forrón a folyóssá melegített lekvárral lekenem, és hagyom kihűlni!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »