Barackos forgó recept

Hozzávalók:
- 2 csomag mirelit hajtogatott vajas tészta
- egy
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6-8 őszibarack felezve (friss vagy befőtt)
- őszibaracklekvár
Elkészítése:
A tésztát kiolvasztom, és kb. fél centi vastagra kinyújtom. Felvágom úgy, hogy 9 kis négyzetet kapjak belőle.
A közepére helyezek egy felezett barackot,körben bekenem egy egész felvert tojással és a szélein bevágom a tésztát.
A sarkait középre (a barackra) hajtom, a tetejére a másik tésztából kis pogácsaszaggatóval köröket szaggatok.
Lekenem a külsejét is, és 180 fokon 10 percig sütöm, amíg aranysárga színe nem lesz.
A sütőből kivéve még forrón a folyóssá melegített lekvárral lekenem, és hagyom kihűlni!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »