Barackos forgó recept

Hozzávalók:
- 2 csomag mirelit hajtogatott vajas tészta
- egy
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6-8 őszibarack felezve (friss vagy befőtt)
- őszibaracklekvár
Elkészítése:
A tésztát kiolvasztom, és kb. fél centi vastagra kinyújtom. Felvágom úgy, hogy 9 kis négyzetet kapjak belőle.
A közepére helyezek egy felezett barackot,körben bekenem egy egész felvert tojással és a szélein bevágom a tésztát.
A sarkait középre (a barackra) hajtom, a tetejére a másik tésztából kis pogácsaszaggatóval köröket szaggatok.
Lekenem a külsejét is, és 180 fokon 10 percig sütöm, amíg aranysárga színe nem lesz.
A sütőből kivéve még forrón a folyóssá melegített lekvárral lekenem, és hagyom kihűlni!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »