Barackos csíkos sütemény recept

Hozzávalók:
A linzertésztához:
- 40 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 15 dkg kristálycukor
- 1 sütőpor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- tejföl
A piskótatésztához:
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 evőkanál liszt
- 8 evőkanál kristálycukor
- 8 evőkanál olaj
- 8 evőkanál darált dió
- 1 vaníliás cukor
- fél üveg (házi) baracklekvár
Elkészítése:
A sütőporral elegyített lisztet elmorzsoljuk a margarinnal. Hozzáadjuk A cukrot és összeállítjuk a tojássárgájával és a tejföllel. Jól kidolgozzuk, 20 percig pihentetjük és két részre osztjuk (Az egyik rész nagyobb legyen). A tojásokat kettévesszük. A fehérjét kemény habbá verjük a fele cukrokkal. A maradékkal habosra keverjük a tojássárgáját, majd tovább keverjük az olajjal. Lazán belekeverjük a tojáshabot, a lisztet és a diót.
Összeállítás: A nagyobbik cipót kinyújtjuk, egy kivajazott tepsibe beleterítjük és rákenünk legalább félüvegnyi házi baracklekvárt. Az elkészült piskótatésztát ráöntjük. A kisebbik linzercipóból egyforma szép csíkokat sodrunk – tepsihez méretezve – , és ráfektetjük a tetejére. Előmelegített sütőben közepes tűzön megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »