Karamelles-banános süti recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 5 ek víz
- 5 ek liszt
- 5 ek cukor
- 2 tk sütőpor
- 4-5 banán
- 2 ek kakaópor
- 10 dkg savanykás lekvár a kenéshez
Krém:
- 7 dl tej
- 2 ek liszt
- 2 zacskó vaníliás pudingpor
- 25 dkg margarin
- 4 ek porcukor
Tejszín:
- 4 ek kristálycukor
- 3 dl tej
- 2 zacskó tejszínhabpor
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét csipetnyi sóval kemény habbá verjük. A sárgákat alaposan elkeverjük a cukorral és a vízzel, majd óvatosan beleforgatjuk a habhoz és végül óvatos, nagy mozdulatokkal beleforgatjuk a sütőporos, kakaóporos lisztet is. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és tűpróbáig sütjük.
Amíg kihűl elkészítjük a krémet. Egy kevés tejben elkeverjük a pudingporokat és a lisztet is, majd felengedjük a többi tejjel és besűrítjük kis lángon. A margarint kikeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a pudinghoz, ha az kihűlt.
A tejszínes réteghez a cukrot megpirítjuk egy serpenyőben, majd felengedjük a tejjel és addig keverjük, míg fel nem oldódik a karamell. Ha kihűlt hozzáadjuk a habporokat és kemény habbá verjük.
Én nem ezt a piskótát sütöm, 5 tojásból a hagyományos vizes piskótát.
A kihűlt piskótát megkenjük a lekvárral, majd egy kevés vaníliás krémmel. Erre rákarikázzuk a banánokat és végül befedjük a maradék krémmel. Tetejére jön a karamelles tejszínhab. Kakaóporral meghintjük és pár órára hűtőbe tesszük.
Sztori:
Egy barátnőm anyukája küldte a szomszédasszonyomnak ezt a receptet, amit én is lemásoltam, kipróbáltam és isteni finom. Eleinte nagyon bonyolultnak tűnik,de valójában egyszerű és nagyszerű. Ha valami ünnep van nálunk, születésnap,névnap, vagy ha látogatóba megyünk, mindig ezt sütöm, mert nagyon nagy sikere van. Remélem azért kipróbálják többen, mert a siker garantált!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »

