Karamelles-banános süti recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 ek víz
- 5 ek liszt
- 5 ek cukor
- 2 tk sütőpor
- 4-5 banán
- 2 ek kakaópor
- 10 dkg savanykás lekvár a kenéshez
Krém:
- 7 dl tej
- 2 ek liszt
- 2 zacskó vaníliás pudingpor
- 25 dkg margarin
- 4 ek porcukor
Tejszín:
- 4 ek kristálycukor
- 3 dl tej
- 2 zacskó tejszínhabpor
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét csipetnyi sóval kemény habbá verjük. A sárgákat alaposan elkeverjük a cukorral és a vízzel, majd óvatosan beleforgatjuk a habhoz és végül óvatos, nagy mozdulatokkal beleforgatjuk a sütőporos, kakaóporos lisztet is. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és tűpróbáig sütjük.
Amíg kihűl elkészítjük a krémet. Egy kevés tejben elkeverjük a pudingporokat és a lisztet is, majd felengedjük a többi tejjel és besűrítjük kis lángon. A margarint kikeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a pudinghoz, ha az kihűlt.
A tejszínes réteghez a cukrot megpirítjuk egy serpenyőben, majd felengedjük a tejjel és addig keverjük, míg fel nem oldódik a karamell. Ha kihűlt hozzáadjuk a habporokat és kemény habbá verjük.
Én nem ezt a piskótát sütöm, 5 tojásból a hagyományos vizes piskótát.
A kihűlt piskótát megkenjük a lekvárral, majd egy kevés vaníliás krémmel. Erre rákarikázzuk a banánokat és végül befedjük a maradék krémmel. Tetejére jön a karamelles tejszínhab. Kakaóporral meghintjük és pár órára hűtőbe tesszük.
Sztori:
Egy barátnőm anyukája küldte a szomszédasszonyomnak ezt a receptet, amit én is lemásoltam, kipróbáltam és isteni finom. Eleinte nagyon bonyolultnak tűnik,de valójában egyszerű és nagyszerű. Ha valami ünnep van nálunk, születésnap,névnap, vagy ha látogatóba megyünk, mindig ezt sütöm, mert nagyon nagy sikere van. Remélem azért kipróbálják többen, mert a siker garantált!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »