Karamelles-banános süti recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 ek víz
- 5 ek liszt
- 5 ek cukor
- 2 tk sütőpor
- 4-5 banán
- 2 ek kakaópor
- 10 dkg savanykás lekvár a kenéshez
Krém:
- 7 dl tej
- 2 ek liszt
- 2 zacskó vaníliás pudingpor
- 25 dkg margarin
- 4 ek porcukor
Tejszín:
- 4 ek kristálycukor
- 3 dl tej
- 2 zacskó tejszínhabpor
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét csipetnyi sóval kemény habbá verjük. A sárgákat alaposan elkeverjük a cukorral és a vízzel, majd óvatosan beleforgatjuk a habhoz és végül óvatos, nagy mozdulatokkal beleforgatjuk a sütőporos, kakaóporos lisztet is. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és tűpróbáig sütjük.
Amíg kihűl elkészítjük a krémet. Egy kevés tejben elkeverjük a pudingporokat és a lisztet is, majd felengedjük a többi tejjel és besűrítjük kis lángon. A margarint kikeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a pudinghoz, ha az kihűlt.
A tejszínes réteghez a cukrot megpirítjuk egy serpenyőben, majd felengedjük a tejjel és addig keverjük, míg fel nem oldódik a karamell. Ha kihűlt hozzáadjuk a habporokat és kemény habbá verjük.
Én nem ezt a piskótát sütöm, 5 tojásból a hagyományos vizes piskótát.
A kihűlt piskótát megkenjük a lekvárral, majd egy kevés vaníliás krémmel. Erre rákarikázzuk a banánokat és végül befedjük a maradék krémmel. Tetejére jön a karamelles tejszínhab. Kakaóporral meghintjük és pár órára hűtőbe tesszük.
Sztori:
Egy barátnőm anyukája küldte a szomszédasszonyomnak ezt a receptet, amit én is lemásoltam, kipróbáltam és isteni finom. Eleinte nagyon bonyolultnak tűnik,de valójában egyszerű és nagyszerű. Ha valami ünnep van nálunk, születésnap,névnap, vagy ha látogatóba megyünk, mindig ezt sütöm, mert nagyon nagy sikere van. Remélem azért kipróbálják többen, mert a siker garantált!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »